Kara Harp Okulu mezuniyet töreninden sonra kılıç çekip yemin eden ve "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" diyen teğmenler hakkında idari tahkikat başlatıldığı öğrenildi. Kıdemli teğmenler bugün okula çağrılırken, tahkikatın tören değil sosyal medya paylaşımları nedeniyle başlatıldığı belirtildi

Gazeteci Müyesser Yıldız, haberi şu ifadelerle paylaştı:

"Kara Harp Okulu mezuniyet töreninden sonra kılıç çekip yemin eden ve "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" diyen teğmenler hakkında idari tahkikat başlatıldı. Kıdemli teğmenlerin bugün okula çağırıldığı, tahkikatın tören değil sosyal medya paylaşımları nedeniyle başlatıldığı öğrenildi."

NE OLMUŞTU?

Tutsaklar da aileleri de tecritte Tutsaklar da aileleri de tecritte

Kara Harp Okulu mezuniyet töreninden sonra mezun teğmenlerin kılıç çekip yemin etmesi ve 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' diye slogan atması dikkat çekmişti. AKP çevrelerinde rahatsızlık yaratan görüntülere MHP'den ve CHP lideri Özgür Özel'den destek gelmişti.

"Teğmenler hakkında tahkikat başlatıldı" iddiasına MSB'den yanıt

Kara Harp Okulu'nun mezuniyet töreninde kılıç çekip, "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" diye yemin eden teğmenler hakkında idari soruşturma başlatıldığı iddia edilmesi üzerine açıklama yapan Milli Savunma Bakanlığı öğrencilerin okulla ilişiğinin kalmadığını söyledi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Harp Okullarının mezuniyet törenleri 30-31 Ağustos tarihlerinde yapılmış olup mezun olan Teğmenlerin Harp Okulları ile idari bağı kalmamıştır. Teğmenlerin okula çağrılarak haklarında sosyal medya paylaşımları nedeniyle tahkikat açıldığı iddiaları doğru değildir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadelerine yer verildi.