Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 18 Temmuz 2017’de evine yapılan baskın sırasında polisin açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden Necmettin Fendik'in ölümüne ilişkin polis memuru A.F.K. hakkında açılan davanın 13’üncü duruşması görüldü. Yüksekova 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, "taksirle ölüme sebebiyet vermek" suçlamasıyla tutuksuz yargılanan polis memuru A.F.K. katılmazken, Fendik ailesi ve avukatı hazır bulundu.

TUTUKLANMASI İSTENDİ

Necmettin Fendik'in eşi Kudret Fendik ve kızı Mizgin Fendik, sanık A.F.K. hakkında "şikayetçi" olduklarını belirterek, tutuklanması yönünde talepte bulundu. Fendik ailesinin Avukatı Erhan Çiftçiler dosyada bulunan bilirkişi raporunun problem olduğunu belirterek, "Son alınan olay yeri inceme polislerinin hazırladığı bilirkişi raporunda kurşunun kemikte yön değiştirebileceği belirtilmiş. Silahın uzun namlulu ve yakın mesafeden ateşlendiği de aşikar" diyerek sanığın tutuklanmasını talep etti.


'SAVCI HİÇBİR DELİLİ TOPLAMADI'

Sanık A.F.K.'nın daha önce verdiği beyanlar doğrultusunda mahkeme heyetine soru soran Çiftçiler, "Bu davada keşif raporu için senelerce uğraştık. Soruşturma Savcısı operasyona katılan kimsenin silahını soruşturmadı. Hiçbir delili toplamadı. Svap örnekleri almadı, kurşun muhafaza edilmedi.” İfadelerini kullandı. Olay sonrası ilk dinlenen tanıklara sanık A.F.K'nin pozisyonu tarif edilmediğine dikkat çeken Çiftçiler, “Olayın çözüme gidilmesini istiyorsak kurşunun giriş ve çıkış yönü uzmanlar tarafından incelenmeli. Keşif raporu da geldi. Talebimiz raporların ve beyanların ATK tarafından incelenmesidir” dedi.

Raporun “Analiz” bölümünde, Fendik’in ölümüne ilişkin hazırlanan rapordaki ifadelere dikkat çekildi. Raporda, Fendik’in vücuduna bir ateşli mermi çekirdeğinin isabet ettiği ve bunun öldürücü nitelikte olduğu vurgulandı.

Hakkari'de 43 personel alınacak Hakkari'de 43 personel alınacak

Mahkeme heyeti ise ATK tarafından raporların incelenmesi talebini kabul ederek duruşmayı 19 şubat 2024 tarihine erteledi.

2021'DEKİ DURUŞMA'DA SANIK POLİS: DÜŞTÜM, SİLAH ATEŞ ALDI' DEMİŞTİ
Sanık polis A.F.K. ise, “Eve iki tane örgütçünün girdiği, ellerinde silah ve bomba olduğu, belirtilen adrese operasyon yapmaları için emir aldıklarını, silahlı şahısların kaçma ihtimaline karşı acele ettiklerini, kapı açılmayınca yanında bulunan F. isimli arkadaşının koç başıyla kapıyı kırdığını, koçbaşı ile birlikte F.’nin içeriye düştüğünü ve düşerken kendisine yüklendiğinden, onun da düştüğünü, düşerken karşısındaki şahsın elindeki silahı fark ettiğini, yere düştükten sonra dirseğinin yere çarpmasıyla beraber silahının ateş aldığını, karşıdaki şahsa isabet ettiğini, isteyerek ateş etmediği” iddialarında bulunmuştu.