İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğretmenevi'nde gerçekleştirilen programda kente atanan aday öğretmenlerin onuruna yemek verildi.

Programa Hakkari Vali ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, Vali Yardımcıları Furkan Berber, Tayyar Emre Mahmutoğlu, Buğra Karadağ, İl Mili Eğitim müdür Nurettin Yılmaz, Hakkari Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hakan Taş, Milli Eğitim Şube Müdürleri, kurum amirleri, okul müdürleri ve çok sayıda öğretmen katıldı.

Programda öğretmenlere seslenen Vali ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, öğretmenlerin kentteki çocuklara pozitif bilim ışığında azim ve kararlılık iradesiyle birer liman olacaklarını söyledi.

Çelik, "Öncelik eğitimde olmak üzere ilimizin güzel bir seviyeye ulaşmasında çok değerli emeklerinizin olacağına yürekten inanıyorum. Bu ulvi görevinizi yerine getirirken her türlü talebinizde, bizler de yanınızda olacağız. İlimizde, iyiliği büyütelim ve iyilik biriktirelim. Rabbim, güzel hizmetler yapmayı nasip etsin. Sizlere, başarılar diliyorum." dedi.İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz da öğretmenlerin eğitimin asli unsurunu oluşturduğunu, öğretmenliğin gelir elde etmenin çok ötesinde bir meslek olduğunu ifade ederek, meslek hayatına yeni başlayan eğitimcilere başarı diledi.

Vali Çelik konuşmasında, "Hakkari, güzel ama zor bir şehir, daha da güzelleştirmek ve geliştirmek için sizlerle beraber gayret göstereceğiz. Öncelik eğitimde olmak üzere ilimizin güzel bir seviyeye ulaşmasında, çok değerli emeklerinizin olacağına yürekten inanıyorum. Bu ulvi görevinizi yerine getirirken, her türlü talebinizde, bizler de yanınızda olacağız. İlimizde, iyiliği büyütelim ve iyilik biriktirelim. Rabbim, güzel hizmetler yapmayı nasip etsin. Sizlere, başarılar diliyorum” dedi.

Hakkari'de İş İnsanından Örnek Girişim: Kendi Elektriğini Üretiyor Hakkari'de İş İnsanından Örnek Girişim: Kendi Elektriğini Üretiyor

İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz, eğitimin asli unsurunun öğretmenler olduğunu belirterek, "Türkiye’mizin İkinci Yüzyılını da öğretmenlerimizle birlikte inşa edeceğiz, Bizim mesleğimiz, sadece gelir elde etme ve sadece hayatımızı idame ettirebileceğimiz bir işin çok çok ötesindedir. Bu kutsal eğitim yolculuğunda, siz değerli aday öğretmenlerimize, sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir meslek hayatı diliyorum,”dedi.