Hakkari Belediyesi, yaya ve sürücü güvenliği için okul önüne hız kesici plastik kasisler monte etti. Ayrıca, mahalle aralarında ve yaya geçitlerine yakın yerlere kauçuktan yapılmış kasisler yerleştirerek yaya ve araç trafiğini rahatlatmayı hedefliyor.

AK Parti'den Hakkari il, ilçe, beldelere müjdeli haberler AK Parti'den Hakkari il, ilçe, beldelere müjdeli haberler

Kasislerin Önemi

Mahalle aralarında ve yaya geçidine yakın yerlere monte edilen kasisler, cadde üzerinde bulunan hane sakinleri ve özellikle çocukların güvenliği için büyük önem taşıyor. Hakkari Lütfullah Bilgin İlköğretim Okulu önüne plastik kasis monte eden Zabıta Müdürlüğü ekipleri, bu adımın öğrencilerin güvenliğini artırmak amacıyla atıldığını belirtiyor.

Hız Kesici Tedbirler

Hakkari Belediyesi, şehrin ana arterlerine ve trafik yoğunluğunun olduğu cadde ve sokaklara kauçuktan yapılmış hız kesici kasisler yerleştirerek sürücülerin aşırı hız yapmasını engellemeyi amaçlıyor. Bu sayede öğrenciler ve vatandaşlar, karşıdan karşıya geçerken daha güvenli bir ortama sahip olacaklar.

Trafik Bilinci

Hakkari Belediyesi yetkilileri, sürücülerin aşırı hızdan uzak durması gerektiğini vurgulayarak, bu tür tedbirlerin sadece belediye tarafından alınan bir önlem olmadığını, aynı zamanda sürücülerin ve yayaların trafik kurallarına uyum sağlaması gerektiğini belirtiyor. Bu sayede herkesin güvenliği için sorumluluk alınmış olacak.