Hakkari kamuoyunun yakından tanıdığı isimlerden Yüksek Ziraat Mühendisi Cüneyt Özbek , 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisinden Hakkari Belediye Başkan aday adaylığı başvurusunda bulundu.

CHP Hakkari İl binasına gelen Özbek, aday adaylık başvurusuna kendisini karşılayan CHP'li partilere teşekkür etti. Özbek, 31 Mart 2024 tarhinde yapılacak Mahalli İdareler ve Yerel seçim için Cumhuriyet Halk Partisi Hakkari Belediye Başkan Aday adaylığı için başvuru yaptığını ifade etti.

Özbek, açıklamasının devamında şunları kaydetti; '' Bugüne kadar anne ve babamızdan aldığımız hayır duaları aileme ve hemşehrilerime yararlı olmak için çok büyük çabalar sarf ettim.

23 yıldır Hakkari İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde değişik kademlerde, farklı görevlerde çok büyük hizmetlere imza attık. Hakkari'de il ve ilçelere bağlı köylere , mezraların tamamına gittim.

O insanların gönüllerine dokundum binlerce insanı tanıma, binlerce insana hizmet etme imkanını yaradan bana nasip etti. O insanların yüreğine dokunmak ve onların hayır dualarını almak için çok büyük çaba sarf ettim. Bu çalışmaları yaparken, bu hizmetlerin başarıya ulaşmasında gerçek şu ki yanımda sahayı iyi bilen liyakat ve ehliyet sahibi insanlarla bu başarıya ulaşabildik.

Bu çalışmaların içerinde insanların siyasi aidiyetleri ve ailevi aidiyetlerini hiçbir zaman önemsemedim. Yaradılanı yaradandan ötürü sevdiğimiz için. Farklılıklar hep bizim için güzelliklere sebebiyet vermiştir.

Gecemizi gündüzümüze kattık. Bu kadar tecrübe ve çalışmalar içerinde insanların gönüllerine dokunmuşluk ve 23 yıllık bir bürokrasi deneyimi , aldığımız akademik tecrübe , sahayı iyi biliyor olmamız ve buranın nasıl projelerle kalkınabileceği gerçeği istişare ve plan projelerle hayata geçirebildik. İnsanın hayali olmadı mı anlatacağı hikaye de olmaz.

Bizim Hakkari’ye mecburiyetlerimiz var. Bir vefa borcumuz var. Ama dedik ki güçlüden yana değil, haklıdan yana olalım. Biz liyakatli kadrolarla , ehil insanlarla Hakkari’yi farklı pozisyona , farklı bir belediyeciliğe evirilebileceğini de yürekten inandığım için şuan 100 yıllık bir partinin çatısı altında bu göreve talip olduk. Şuan aday adaylığı başvurumuzu yaptık . Allah nasip eder de başvurumuz adaylıkla neticelendiği vakit, o zaman Hakkari’nin bütün değerlerini, liyakatli ve ehil insanları sizlerin karşısına çıkarmayı düşünüyorum. Bu duygu ve düşüncelerle 31 Mart Yerel Seçimlerinin ülkemize, ilimize ve halkımıza hayırlar getirmesini diliyorum. ‘

"CHP Hakkari İl Başkanı Nazım Demir ise Cumhuriyet Halk Partiside vefanın olduğunu söyledi. Bu vefanın sonundan oylarını artırarak taçlandırdığı belirten Demir, konuşmasının devamında şunları kaydetti. ‘’ Bugün Sayın Özbek’in aday adaylığı başvurusunu aldık. Hakkari için neler yapacağız. Hakkari için neler yapacaımız konusunda istişareler yapacağız. Projelerle yola çıkacağız. Sayın Özbek ile Genel Başkanımız Özgür Özel beyi ziyaret edeceğiz. Cüneyt beyin yanına aldığı arkadaşlarla partimizde bir mozaik yapı oluşturacağız. Sonuçta hepimiz bu Hakkari’deyiz ve bu kentte aynı havayı soluyoruz. Beraber çalışacağız, memleketimiz için çünkü başka memleketimiz yok bizim. Hizmetin en iyisini inşallah yapacağız. Bizim aday adalığı sürecimiz devam ediyor. Hakkari’de bütün belediyelerde aday çıkaracağız. Cüneyt bey ilk başvuran aday adayımız. Şimdiden başta Cüneyt bey olmak üzere bütün Hakkari için partimiz için hayırlı uğurlu olsun.’’

Cüneyt Özbek Kimdir ?

1975 yılında Hakkari’de doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini kentte tamamladı. 1998 yılında Mustafa Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesinden mezun oldu. 2001 yılında Hakkari Tarım ve Orman Müdürlüğüne Ziraat Mühendisi olarak atandı. 2010 yılında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Ana Bilim Dalında Yüksek Lisans eğitimini tamamladı.

Hakkari’nin Yüksekova İlçesinde Kadın Çiftçiler Kapya Biber Hasadına Başladı Hakkari’nin Yüksekova İlçesinde Kadın Çiftçiler Kapya Biber Hasadına Başladı

Farklı dönemlerde Tarım İl Müdürlüğünden İl Müdürü ,müdür yardımcılığı, ve 3 farklı şubede şube müdürü olarak görev yaptı. 2008- 2012 yılları arasında Ziraat Mühendisleri Odası İl Temsilciliği ve TMMOB İKK Sekreterliği görevlerini yürüttü. 14 Mayıs 2023 tarihinde CHP Hakkari Milletvekili aday adayı oldu. Özbek, evli ve 3 kız çocuğu babasıdır.