CHP Genel Başkanı Özgür Özel Özel; İstanbul, Mersin, Adana gibi büyükşehirlerde belirleyici olacak DEM Parti’nin “Kent Uzlaşısı” politikası ile CHP’nin aday arayışı perspektifinin uyuştuğunu söyledi.

Özel, çok tartışılan CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığı için de "En zoru amiral gemisine yapılan tayindir" dedi.

CHP lideri Özgür Özel, Kısa Dalga Yayın Yönetmeni Kemal Göktaş ve Yazı İşleri Müdürü Çağrı Sarı’ya konuştu. Özel'in verdiği yanıtlar özetle şöyle:

Yerel seçimlerde DEVA, Gelecek, Saadet Partisi gibi partilerle bir iş birliği söz konusu mu?

Yerelin kendi dinamikleri kimle gerektiriyorsa onunla yerelde işbirlikleri yapılabilir. Biz buna açığız. Bir anlaşma yok ama örgütlerimize şu bilgiyi verdik, ilinizin, ilçenizin, beldenizin özelliklerine göre orada kendisi kazanmaya kendi bir gücü olan kazanmamıza katkı sağlayacak birisinin bize kaybettirmesi, potansiyeli olan bir partinin varlığı varsa onlarla yerel de görüşebilirsiniz. Orada çeşitli iş birlikleri olabilir ama biz yukarıdan bir şey yapmayacağız.

'DEM PARTİ’NİN KENT UZLAŞISI PERSPEKTİFİ İLE BİZİM ADAY ARAYIŞIMIZ UYUŞUYOR'

DEM Parti’nin İstanbul, Mersin, Adana gibi büyükşehirlerde ciddi bir oy potansiyelleri var. Seçim sonucunu da belirleyebilir nitelikte. Orada işbirliği görüşmesi sürüyor mu?

Biz bir nezaket ziyaretinde bulunduk. Orada her şeyi konuştuk. “Heyetler oluşturalım, birlikte iş birliği görüşmeleri yapalım” yerine, bir başka perspektif dedik. O perspektifin sonucunda DEM Parti Meclis bildirisinde “Kent uzlaşısı” tanımlaması var. Yani, kente karşı suç işlemeyecek, doğayı koruyacak, talana karşı çıkacak, yolsuzluğa bırakmayacak ve meseleye bizim baktığımız yerden bakan yöneticilere destek verecekler. Biz de kent uzlaşılarını sağlayabilecek adayların veya üzerinde kentin uzlaşabileceği adayların arayışı içindeyiz. Bu iki perspektif birbiriyle uyuşuyor. O anlamda ben İstanbul'dan, Mersin'den, Adana'dan Kürt seçmenin oy kullanacağı yerlerde, sonuca etki edebileceği yerlerde ümitsiz değilim.

Peki DEM Parti “kent uzlaşısı” kapsamında oralarda aday mı çıkarmayacak, CHP’yi mi destekleyecek?

Ben öyle bir şey demedim. Onlar da demedi. Onlar, “kent uzlaşısı” tarif ediyor. Ben de kentin uzlaşıya varabileceği belediye başkanları arıyorum. Onu söyledim. Yani iki partinin perspektifleri birbirine uyumlu olabilir. Bu da iyi bir şeydir.

O zaman bu uyumla bir işbirliği de çıkartabilir…

Yani Cumhuriyet Halk Partisi’nin gösterdiği adaylar üzerinde bir kent uzlaşısı oluyorsa bu bizi çok mutlu eden bir şey olur.

Aydın-Adana-Mersin PM sonrası açıklanacak deniyor… İzmir daha da sonra neden bu kadar geç açıklanıyor. Kamuoyu yoklamaları yaptınız ne deniyor İzmir’de?

Özel çalışıyoruz İzmir'e.

Anketlerden nasıl şeyler çıkıyor?

Anketler yeni yapılıyor. İzmir'e 46 milletvekili yolladık.

İZMİR ADAYI: EN ZOR TAYİN, AMİRAL GEMİSİNE YAPILAN TAYİNDİR

İktidar medyası İzmir ve İstanbul’un kimi ilçeleri için Ekrem İmamoğlu ile anlaşamadığınız yazıyor. Bir ekip işi elbette adayları belirlemek ama İmamoğlu’nun adayları belirlemedeki etkisi nedir?

Ekrem Bey İstanbul’a yoğun çalışıyor. Ekrem Bey’in içinde İzmir geçen bir cümle kurduğunu duymadım. O İstanbul’a konsantre olmuş durumda. Mansur Bey Ankara'ya yoğun çalışıyor. Ben İzmir’e yoğun çalışıyorum. İzmir benim memleketim. 10 yaşından 24 yaşına kadar orada büyüdüm. MYK üyeleri, il başkanımız oturup konuşuyoruz. İzmir'e özel gayret gösteriyorum. Özel çalışıyorum çünkü. Amiral gemisidir, sancak taşıyor. Deniz kuvvetlerinde en zor tayin amiral gemisine yapılan tayindir.

Tunç Bey’in adı adaylar arasında değil mi?

Türk, kayyımlar için “Hırsızlıkları ile Mardin’in ismini kirlettiler." Türk, kayyımlar için “Hırsızlıkları ile Mardin’in ismini kirlettiler."

Var var, yani şu ana kadar aday gösterilmemiş olması aday gösterilmeyecek anlamına gelmiyor, gösterilecek anlamına da gelmiyor. Anketler yeni yapıldı. 46 milletvekili raporlarını yazıyorlar. İzmir dosyasını yeni açıyoruz. (Kaynak)