Madımak Katliamı'nın 31. yılına ilişkin mesaj veren Özgür Özel, "Geçen hafta Sivas'taydık. 31 yıllık bir insanlık ayıbının, insanlığa karşı işlenen bir suçun 31. yılında ama 1. yılındaki kadar tepkili, yüreğinde acıyı hisseden ve birinci yılındaki kadar adalet arayan inancımızla hep birlikteydik" ifadelerini kullandı.

Özel, şöyle devam etti: "Madımak'ta yakılan, katledilen 33 canımızın ve o günden bugüne 31 yıldır bu acıyı yüreğinin en derinlerinde hisseden, kendi acılarını yaşarken haksızlığa uğrayan herkese örnek teşkil edecek şekilde dayanışma içinde ve dimdik ailelerin, davanın ilk günden itibaren büyük bir sabırla takip eden hukukçu dostlarımızı saygıyla selamlıyorum."

"REÇETE SOLUN, SOSYAL DEMOKRATLARIN ELİNDE"

"Hafta sonu partimizin heyeti ile birlikte Sosyalist Enternasyonalin Avrupa Komitesi'nin ilk toplantısına katıldık" diyen Özel, şunları söyledi:

"Aşırı sağla mücadelenin de neoliberal politikalarla mücadelenin de reçetesi solun, sosyal demokratların elindedir. Toplumu göçmenler-göçmen olmayanlar, sağcılar-solcular, o mezhepten olanlar-bu mezhepten olanlar diye bölüp her meseleyi bir başka tarafa yükleyip oradan nefret üretenler Avrupa'da güçlenerek faşizmi hortlatarak aşırı sağı yükselmeye çalışıyorlar."

İNGİLTERE VE FRANSA SEÇİMLERİ

İngiltere ve Fransa seçimlerine değinen Özel, "Geçen hafta İngiltere İşçi Partisi parlamentoda çok büyük bir çoğunluğu sağlarken esas formül demokrasiden yana olanların birleşmesiydi. Bu hafta Fransa'da demokrasi güçleri birleşti. Korkulan olmadı, ilericiler, solcular Fransa seçimlerinde birinciliği elde ettiler" değerlendirmesinde bulundu.

Özel, şunları söyledi: "Türkiye'deki formülün bütün Avrupa'ya, bütün dünyaya bir kez daha hatırlatıyorum; sosyal demokratlar, milliyetçi demokratlar, muhafazakar demokratlar, Kürt demokratlar, Türkiye'nin bütün demokratları ve dünyanın bütün demokratları bir araya gelecek ve faşizmi yenecek."

Türkiye-Suriye Normalleşme Sürecinde Kritik Adım: Bakanlar Toplantısı İhtimali Türkiye-Suriye Normalleşme Sürecinde Kritik Adım: Bakanlar Toplantısı İhtimali

ERKEN SEÇİM MESAJI

Erken seçim ile ilgili mesaj veren Özel, "Gelecek seçimlerde CHP'ye, Türkiye İttifakı'na oy verdiğinizde cebinizdeki paranın 10 kat değerli olduğunu göreceksiniz. Bugünkü maaşı alıp 4 liraya mazot kullandığınız düşüneceksiniz.  Bugünkü maaşla elektrik faturasının 500 lira değil 50 lira geleceğini düşüneceksiniz. Milli gelir artışı bu demektir. Hele hele bunu eşit paylaşmak bu demektir. İlk seçimlerden sonra, ne kadar kaçabilirler bilmiyorum, çünkü vatandaş seçim istediğini her geçen gün daha yüksek sesle söylüyor. Yapılacak ilk genel seçimlerde partimiz iktidar olacak, Türkiye zenginleşecek, herkes rahatlayacak" ifadelerini kullandı.

KADININ SOYADI DÜZENLEMESİ

Kadının soyadı ile ilgili düzenleme hakkında değerlendirmelerde bulunan Özel, "Meclis'te bugünlerde torba yasada kadının soyadı ile ilgili bir düzenleme var. Kadınların bir anayasal bir kazanımını tekrar ellerinden almaya çalışıyorlar. Kadının soyadına karışacaksınız devlet olarak! Sana ne! Kadınlar kararlarını kendileri verirler! Kadının ne yiyeceğine, ne içeceğine, ne giyeceğine, ne zaman nerede dolaşacağına, hangi soyadı kullanacağına sadece kadınlar karar verir" diye konuştu.

Kaynak: Birgün