Hakkari Haber

Paris katliamı ve DBP operasyonları Hakkari’de protesto edildi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari İl Örgütü, Fransa’nın başkenti Paris’te Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi’ne düzenlenen silahlı saldırıyı ve DBP’ye yönelik siyasi operasyonları basın açıklamasıyla protesto etti.

Abone Ol

Fransa'nın Başkenti Paris'te Ahmet Kaya Kültür Merkezine düzenlen saldırı ile Demokratik Bölgeler Partisine (DBP) yönelik polis baskını ve gözaltılar Hakkari’de protesto edildi.

İl binası önünde yapılan basın açıklamasına İl Eş Başkanı Lokman Özdemir ile parti yöneticileri katıldı.

Fransa'nın Başkenti Paris'te Kürtlerin hedef alınmasını kınadıklarını dile getiren HDP İl Eş Başkanı lokman Özdemir,” Paris’te yine Kürtlere yönelik bir katliam yapıldı. Bu katliamda 3 arkadaşımız yaşamını yitirdi. Biz ailelerine başsağlığı diliyoruz. Yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Daha önceki katliamlar açığa çıkarılsaydı dünkü katliamda yaşanmayacaktı. Biz bu katliamı kınıyoruz. Paris devletinden de bu katliamı yapan ve yaptıranlarında açığa çıkarılmasını istiyoruz” dedi.

DBP’ye yönelik operasyonların siyasi ve muhaliflerin sesini kesmek amacıyla yapıldığını anımsatan Özdemir,” Dün yine DBP’ye yönelik bir siyasi operasyon gerçekleştirildi. Eş Genel Başkan Keskin Bayındır başta olmak üzere bir çok ilin eş başkanları gözaltına alındı. Biz bu siyasi operasyonları kabul etmiyoruz. Demokratik siyasetin önünü kesmeye çalışıyorlar. Ama kapanmayacak. Çünkü 10 yıla yakındır siyasetçilerimizi cezaevlerine koyuyorlar. Bunlar cezalarda verildi. Ama görüyoruz ki önünü kesemediler. Bunun için çözümün gözaltılarla durdurulmayacağı açıktır. Çözüm gözaltı değildi. Çözüm öldürmek değildir. Görüyoruz ki AKP ve MHP gözaltılar yapmaya devam ediyor. Bizim mücadelemiz ise demokratik Türkiye’yi inşa etmektir. Demokratikleşmek sadece Kürtlere yaramayacak. Bizler kimsenin ölmesini istemiyoruz. Kürt ve Türk anneleri artık ağlamasın. 20 yıldır bu zulüm ve zorbalık devam ediyor. Ne yazık ki çözüm olmadı. Şimdi genel seçimlere yaklaşıyoruz. Yine siyasi operasyonlar devam etmeye başladı. HDP, DBP ve İstanbul Büyük Şehir Belediyesi üzerine operasyonlar başladı. AKP ve MHP muhaliflerin siyaset yapmasını istemiyor. Ama sonucu ne olursa olsun bu siyasi mücadele devam edecek. Türkiye demokratikleşmedikçe, Kürtlerin talepleri kabul edilmedikçe bu siyasi mücadelemiz devam edecektir” diye konuştu.