Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı, Hakkari'de; Valilik ve Herkari Bilim Sanat Edebiyat Derneği işbirliğiyle "Su, Sucul Yaşam, İklim" konulu söyleşi gerçekleştirdi.

Hakkari Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'ndaki etkinliğe konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Mustafa Sarı, kıtaların oluşumu sürecinde suyun serüveni, suyun süreç içinde kullanım alanları, su ayak izi, su kullanımının iklimi etkilemesi, balıkların yaşamı ve ekolojik sisteme etkileri konularını ele aldı.

Hakkari'deki Bahçe Cafe, Bilinçsiz Kazı Çalışmaları Nedeniyle Zor Durumunda Hakkari'deki Bahçe Cafe, Bilinçsiz Kazı Çalışmaları Nedeniyle Zor Durumunda

Hakkari'deki kuraklık, Hakkâri’de suyun kullanımı konularına değinen , Prof. Dr. Mustafa Sarı "Küresel düşün, yerel hareket et" sloganının önemli olduğunu ve Hakkari'de olumlu yönde bir dönüşüm yaşanabileceği mesajını verdi.

24 yıl boyunca çalıştığı Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde Van Gölü inci kefalinin korunması, sürdürülebilir balıkçılık konuları üzerine çalışmalar yapan Sarı, Van Gölü inci kefalinin korunması için yeni bir katılımcılık modeli olan “Problem Temelli Sosyal Katılımcılık Modelini” geliştirdiği bilgisini de paylaştı.

Hakkari Vali Yardımcısı Furkan Berber ise Prof. Dr. Mustafa Sarı söyleyişinin Hakkari'nin kabuğunu kırma ve su kaynaklarını etkili kullanma konusunda önemli olduğunu söyledi.

Söyleşiye katılımın yoğun olduğunu belirten Herkari Bilim Sanat Edebiyat Derneği Başkanı Doç. Dr. Ayşegül Ayyıldız ise su ile ilgili bilgilendirici bir söyleşi gerçekleştirdiklerini bildirdi. Hakkari'nin bilim, sanat, edebiyat yuvası haline gelmesi için çalışmalarına devam edeceğini belirten Ayyıldız, yakın dönemde tüm Türkiye'nin konuşacağı bir konuğu ağırlayacaklarını söyledi.

Etkinliğe Hakkari Vali Yardımcısı Furkan Berber, İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz, Hakkari Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr Can Yılmaz, Türk Telekom İl Müdürü Adem Çatal, Ak Parti İl Başkanı Avukat Zeydin Kaya ve çok sayıda davetli katıldı.

Etkinliğin ardından Hakkari öğretmenevinde protokol yemeği yendi ve Hakkari'de yapılabilecek projeler konuşuldu.