Hakkari Haber

Rektör Pakiş: Hakkari Üniversitesi göz kamaştırıyor

Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, son yıllarda yaptıkları hamlelerle üniversitenin fiziki koşullarının iyileştirildiğini söyledi.

Abone Ol

2017 yılında Hakkari Üniversitesi Rektörü olarak göreve başlayan Prof. Dr. Ömer Pakiş, gerçekleştirdikleri hamleler ile üniversitenin fiziki koşullarında gözle görülür iyileştirmeler başladığını, üniversitenin akademisyen sayısı hem nitelik hem de sayı olarak arttığını belirtti.

4 yıllık görev süresince yaptıkları çalışmalar ile ilgili açıklamalarda bulunan Rektör Pakiş, Kadir Has Sosyal Yardım Vakfı tarafından yaptırılan sosyal tesis binasının tamamlanarak Rektörlük binası olarak kullandıklarını kaydetti.

Rektör Pakiş, yıllarca atıl durumda olan sosyal tesislerin; misafirhanesi, spor tesisleri, kafeteryası ile akademik ve idari personellerin rahatça barınabileceği ve vakit geçirebileceği bir tesis haline getirildiğini ifade etti.

İnşaatı yıllarca devam eden ve bitirilemeyen kampüs alanı ve lojmanların, kendi dönemlerinde tamamlanarak bu yıl faaliyete geçirildiği bilgisini veren Pakiş, “Bu sayede hem öğrenciler hem de akademisyenler için nitelikli bir eğitim, öğretim ve araştırma alanı Hakkari iline kazandırılmıştır. Aynı zamanda akademik ve idari personelin barınma ihtiyaçları çözüme kavuşturulmuştur.

Kampüs alanının ikinci etap çalışmaları da hızla devam etmekte olup, fiziksel olanakların artırılması sağlanmaya devam etmektedir. Yüksekova Meslek Yüksekokulu, asıl yeri olan Yüksekova ilçesine taşınmış, bu vesileyle sadece Hakkari’nin merkezine değil, diğer ilçelere de bilimsel, sosyal, kültürel ve iktisadi katkıların artarak devam edecektir. Yüksekova’da yeni proje ve programlar için çalışmalar devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Meydan Medresesinin, Hakkari Üniversitesi’ne tahsis edildiğini ve restorasyon çalışmalarının tamamlandığına dikkat çeken Retör Pakiş, şehre Meydan Medresesi-Kent Arşivi ve Etnografya Müzesi kazandırılarak kültür alanında da hizmet verdiklerini kaydetti.

Rektör Pakiş, Hakkari Üniversitesinde; 6 fakülte, 1 Yüksekokul, 3 Meslek Yüksekokulu ve Lisansüstü Eğitim Enstitüsü bünyesinde 22 lisans, 30 ön lisans, 5 tezli yüksek lisans ve 1 tezsiz yüksek lisans bölümü ile yaklaşık 3.000 öğrencinin eğitim gördüğünü söyledi.

Üniversite bünyesindeki 9 araştırma ve uygulama merkezi ile de bilim ve kültür dünyasına katkı sağlamaya devam ettiklerini kaydeden Rektör Pakiş, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Araştırma ve uygulama merkezleri sayesinde gerçekleştirilen sempozyum ve kongreler, kadın sorunlarına yönelik çalışmalar ve eğitimler, biyoçeşitliliğin artırılmasına yönelik çalışmalar, gerçekleştirilen diğer eğitimler ve projelerle, akademisyenler ve Hakkari ilinde yaşayan vatandaşların bilim, kültür, sanat ve sportif faaliyetlere katılımlarında son yıllarda ciddi artış yaşanmıştır.

Alınan son “Gelecek Seçimlerine Destek” başlıklı, 242.762 Euro hibeli Avrupa Birliği projesiyle, mesleki eğitim ve öğretim öğrencilerinin karar verme, planlama ve projelendirme becerilerinin teşvik edilmesi, öğrencilerin yaşamlarını inşa etmelerine yardımcı olmak, okul bırakma eğilimlerini azaltmak gibi hedefler gerçekleştirilmeye çalışılacaktır.

Bu proje başvuru yapan 239 proje içerisinden kabul edilen 30 projeden biri olmuş, desteklenen 30 proje içerisinde de destek miktarı açısından en yüksek 6. proje olması itibariyle Hakkari iline ve ülkemize bilimsel, kültürel ve ekonomik açıdan ciddi katkılar sağlaması beklenmektedir.”