Van YYÜ Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği birinci sınıf öğrencisi Rojin Kabaiş (21), üniversiteye kayıt olduktan sonra Diyarbakır'dan Van’a gelerek 25 Eylül’de yurda yerleşti.

25 Yaşındaki Genç Güvenlik Korucusu Hayatına Son Verdi 25 Yaşındaki Genç Güvenlik Korucusu Hayatına Son Verdi

27 Eylül günü yurt yemekhanesinde yemek yedikten sonra Van Gölü sahiline gitmek üzere ayrılan Rojin’in, güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerinde eşofmanlarıyla turnikeden geçerken telefonuyla ilgilendiği görülüyor. Ancak, o günden bu yana Rojin’den haber alınamıyor.

Kayıp genç kadın için Van İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, AFAD, Kızılay ve gönüllü arama kurtarma ekipleri tarafından yoğun arama çalışmaları başlatıldı. Dalgıçlar, arama köpekleri, dronelar, botlar, helikopterler ve mobil radar cihazları ile 24 saat esasına dayalı olarak hem göl hem de kara alanında çalışmalar devam ediyor. Ayrıca, bölgedeki metruk alanlar, sazlıklar ve rögarlar da detaylı bir şekilde taranıyor.

Rojin Kabaiş’in bulunması için aile ve arkadaşları büyük bir endişe içinde, yetkililerden gelen umut verici haberleri bekliyor.