Paramiliter güç iddialarıyla gündeme gelen Uluslararası Savunma Danışmanlık İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin (SADAT) kurucusu Adnan Tanrıverdi öldü.

Aynı zamanda ASDER (Adaleti Savunanlar Derneği) Onursal Başkanı ve ASSAM (Adaleti Savunanlar Stratejik Araştırmalar Merkezi Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı olan 79 yaşındaki Tanrıverdi, bir süredir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nde tedavi görüyordu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski başdanışmanı olan Tanrıverdi'nin cenazesi 5 Ağustos Pazartesi günü (yarın) ikindi namazı sonrası Eyüpsultan Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından defnedilecek.

KILIÇDAROĞLU, SADAT'IN ÖNÜNE GİTMİŞTİ

Kılıçdaroğlu, 13 Mayıs 2022'de beraberindeki CHP'li vekillerle birlikte SADAT'ın İstanbul'daki merkezine giderek bu şirketin yetkilileriyle görüşmek istemişti. İçeri alınmayan Kılıçdaroğlu, binanın önünde yaptığı açıklamada şunları söylemişti:

"Türkiye asla paramiliter kuruluşlara, kurumlara, kişilere teslim edilmeyecektir. Şu anda önünde bulunduğumuz SADAT bir paramiliter kuruluştur. Düne kadar Erdoğan'ın danışmanlığını yapıyordu bunlar. Bu kuruluşun hedefleri arasında gayri nizami harp eğitimi de var. Yani sabotaj, baskın, pusu kurma, tahrip, suikast ve tedhiş. Arapça 'terör', 'tedhiş' olarak tanımlanıyor. Türkçesi de 'terör'. Burası aynı zamanda terörist yetiştiren bir kuruluş."

Bu açıklamanın ardından SADAT, Kılıçdaroğlu'ndan 1 milyon TL tazminat talebiyle dava açmıştı.

Kılıçdaroğlu'nun 1 yıl sonra katıldığı TV100'de katıldığı programda, SADAT reklamı oynatılmıştı. Kılıçdaroğlu SADAT'a, "Paramiliter artıkları, siz kimi tehdit ediyorsunuz!" diye seslenmişti.

Tülay Hatimoğulları Narin Güran’ın Mezarı Başında: ‘Sistemin ve İktidarın Kendisidir’ Tülay Hatimoğulları Narin Güran’ın Mezarı Başında: ‘Sistemin ve İktidarın Kendisidir’

SEDAT PEKER'İN SADAT İDDİALARI

Sedat Peker 12 Ekim 2021'de Twitter hesabından SADAT hakkında şunları söylemişti:

"Sadat'ın güvenlik şirketi olduğuna bizi inandırmak isteyen şeytanlar, hangi güvenlik şirketi dünyanın en özel timlerinden biri olan Rusya’nın Alfa timlerindeki kişilerle anlaşıp en yetenekli personeline kayıt dışı özel eğitim verdirttirir?

Alfa timlerinin uzmanlığı hem istihbarat hem de suikast neticeli operasyonlardır. Kimi kandırıyorsunuz? Unuttunuz mu, biz eski dostuz. Ancak rotayı bana ve benim söylemlerime değer verenlere çevirmenin neticesini göreceksiniz. Ordudan mecburi emekli edilen Üsküdar Üniversitesi rektörü Nevzat Tarhan’ın uzmanlık alanı psikolojik harptir. Nevzat Tarhan’la çalışmalarınız ne üzerine? Güvenlik şirketiyiz diyorsunuz. Nevzat Tarhan’ın sizin için yaptığı psikolojik harp çalışmalarının sebebi nedir? Anlaşılan o ki sizinle işimiz uzun."