Şırnak’ın Uludere ilçesinde 16 yaşındaki S.G.’ye cinsel istismarda bulunan korucu Ramazan Babat’ın yargılandığı davanın 6’ncı duruşması Şırnak 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Tutuklu yargılanan Babat, Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katıldı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı ile sanık avukatı da duruşmada hazır bulundu.

SANIK MESAJLARINI İNKAR ETTİ

Kimlik tespitinin ardından başlayan duruşmada Babat'a söz verildi. Mahkeme heyeti, dosyaya yeni eklenen Babat'a ait mesajları sordu. Babat, “Parayı vereceğim ama kızı vermeyebilirler, kızı zorla kaçırdığım için benimle evlenmek istemez. Para vermezsek böyle olmazsa hapiste olurdum, kızın ne yapacağı belli değil" mesajlarını inkar etti. Babat, zorla evlenmek için çocuğun ailesine verdiği parayı, "düğün masrafları için verdim" sözleriyle savundu.

Sanık avukatı Gürgin Babat, karakol komutanının tekrardan dinlenmesini talep etti. Babat, "Korucu olduğu için kaçtıklarından komutan mağdur ile konuşmuş. Mağdur, komutanla konuşmuşsa neden soruşturma açılmadı? Karakol komutanının bu durumu Cumhuriyet Başsavcılığına bildirip bildirmediğini anlamak için dinlenmesini talep ederiz” dedi.

Diyarbakır'da Kayıp 8 Yaşındaki Narin Güran'ın Ölümü: Anne Yüksel Güran'ın Videosu ve Mesajı Ortaya Çıktı Diyarbakır'da Kayıp 8 Yaşındaki Narin Güran'ın Ölümü: Anne Yüksel Güran'ın Videosu ve Mesajı Ortaya Çıktı

Babat'ın "dinlensin" dediği karakol komutanı, daha önceki celselerde verdiği ifadesinde, Ramazan Babat’ı aradığını, mağdur ile konuşmak istediğini, ancak Babat'ın çocuğun yanında olmadığını söylediğini aktarmıştı.

DURUŞMA ERTELENDİ

İddia makamı, dosyadaki eksiklerin giderilmesini ve sanığın tutukluluk halinin devamını talep etti.

Mütalaaya karşı savunma yapan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı da tutukluluk halinin devamını talep etti.

Mahkeme heyeti, tutukluluk halinin devamına karar vererek, bir sonraki duruşmayı 23 Ekim 2023’e erteledi. (MA) Artı Gerçek