Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun resmi kurumlarda kaydı olan 108 milyon yurttaşın tüm kişisel verilerinin çalındığını doğrulamasının ardından bir sızıntı daha yaşandı. Bir yeraltı forumunda, 20 milyon 191 bin 517 kişinin Sosyal Güvenlik Kurumunda (SGK) kayıtlı çalışan bilgileri ile 1 milyon 140 bin 133 işverenin SGK sisteminde kayıtlı kişisel ve yetkili bilgileri paylaşıldı.

Diyarbakır'da 10 gündür 17 Yaşındaki Kız Kayıp: Aile ve Polis Ekipleri Arayışta Diyarbakır'da 10 gündür 17 Yaşındaki Kız Kayıp: Aile ve Polis Ekipleri Arayışta

Free Web Turkey'den Ali Safa Korkut'un haberine göre, paylaşılan veriler arasında “işçi” sıfatıyla çalışan kişilerin adı ve soyadı, TC kimlik numarası, çalıştığı işyeri, işe giriş tarihi, çalışma durumu, işçi kimlik numarası, çalışan kimlik numarası, işyerinin SGK sicil numarası; kimlik numarası, nace kodu, tehlike sınıfı, ünvanı ve belge türü gibi bilgiler yer aldı.

SGK sisteminde kayıtlı yetkililerin çalınan verileri arasında ise yetkililerin adı soyadı, TC kimlik numarası, yetki türü, yetkililik durumunun devam edip etmediği, yönetici E-Bildirge numarası, SGK sicil numarası, yönetici kodu, işyeri unvanı ve işyeri kimlik numarası bulundu.

SON TARİH 28 ARALIK 2023

Çalınan işçi verileri toplam 807 bin 661 sayfa tutarken işveren bilgileri ise 152 bin sayfadan oluştu. Çalınan veriler arasında en son 28 Aralık 2023 tarihine ilişkin bilgiler yer alıyor. Bu da verilerin bu tarihte çalınmış olma ihtimalini güçlendiriyor.

Siber güvenlik uzmanı Emrullah Akdemir, verilerin çalındığını 20 Mayıs 2024'te duyurmuştu. Fakat o dönem bunu teyit edecek herhangi bir veriye ulaşılamamıştı.

Ne zaman çalındığı henüz tam olarak bilinmeyen verilerin eş zamanlı olarak birden fazla yeraltı forumunda/dark web’te paylaşıldığı tahmin ediliyor.

Konuyla ilgili olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı veya SGK’dan henüz bir açıklama gelmedi. (Kaynak)

Kaynak: artıGerçek