Suriye'nin doğusundaki Deyrül Zor vilayetinde, ABD askerlerinin ve Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) üs olarak kullandığı Ömer Petrol Sahası'nın yakınlarında patlamalar meydana geldi. Suriye devlet ajansı SANA, yerel kaynaklara dayandırdığı haberinde patlamaların ardından yangınların çıktığını duyurdu.

Londra merkezli, muhaliflere yakın Suriye İnsan Hakları Gözlemevi ise IŞİD'le mücadele koalisyonunun Suriye'deki en büyük üssü olan bölgede en az beş patlama meydana geldiğini duyurdu. Haberde, patlamaların ABD ile SDG'nin ortak tatbikat yapmasından bir gün sonra gerçekleştiğine dikkat çekildi.

Kenyalı İşçiler İçin Almanya’da Yeni Kapılar Açılıyor: Göç Yasalarında Esneklik Kenyalı İşçiler İçin Almanya’da Yeni Kapılar Açılıyor: Göç Yasalarında Esneklik

Söz konusu petrol sahası daha önceden de insansız hava araçlarının ve roketlerin hedefi olmuşken, son patlamaların sebebi henüz bilinmiyor. İran Devrim Muhafızları ile bağlantılı Telegram hesaplarında ise bölgedeki ABD güçlerinin bir insansız hava aracı ile vurulduğunu iddia etti. Ancak İran'dan veya ABD'den henüz resmi açıklama değil.


El Ömer petrol sahası, SDG tarafından bölgedeki IŞİD kalıntılarına karşı saldırılar düzenlenmesi için kullanıyor. Sahanın içinde, ABD askerlerinin konuşlu olduğu bir üs bulunuyor. Bu üsse geçen ay üç roketle saldırı düzenlenmişti. (DIŞ HABERLER)