Temizer’in cenazesi, Adli Tıp Kurumu’ndan alındıktan sonra, Van Büyükşehir Belediyesi’nin cenaze aracıyla Tûşba ilçesindeki İskele Mezarlığı’na getirildi ve dini törenlerle toprağa verildi.

Cenaze törenine, Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği (MEBYA-DER), Wan Tutuklu ve Hükümlü Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUAY-DER), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nden (DEM Parti) çok sayıda kişi katıldı. Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanları Neslihan Şedal ve Abdullah Zeydan da törenin yer aldı.

Temizer Defin 860X505

Ailesi, Riya Armûşê (İpekyolu) ilçesinde bulunan Emin Paşa Yas Evi’nde taziyeleri kabul edecek.

Hakkari’de Karı-Koca İnşaatta Düşme Kazası: 1 Ölü, 1 Yaralı Hakkari’de Karı-Koca İnşaatta Düşme Kazası: 1 Ölü, 1 Yaralı

Serhat Temizer, 6 Kasım 2017'de gözaltına alındıktan bir gün sonra tutuklanmış, 7 Kasım 2019'da tahliye olmuş, 6 Mart 2021'de tekrar tutuklanmıştı. "Devletin birlik ve bütünlüğünü bozmak" iddiasıyla yargılanan Temizer, dün görülen duruşmada 4 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmış ve uzun tutukluluk nedeniyle tahliye kararı verilmişti. Ancak tahliye kararı sonrası götürüldüğü Van T Tipi Cezaevi'nde fenalaşarak hayatını kaybetti. Cezaevi idaresi, Temizer’in bu sırada rahatsızlandığını öne sürdü.

Kaynak: MA