Aileler, öğretmen atamasının yapılmaması ve taşıma hizmetinin sağlanmaması nedeniyle çocuklarının eğitimden mahrum kaldığını belirterek yetkililere çağrıda bulunuyor.

Hakkari'de Evrakta Sahtecilik Skandalı: Şüpheliler Adliyede Hakkari'de Evrakta Sahtecilik Skandalı: Şüpheliler Adliyede

Köyde yaşayan Meryem Ayhan, üç çocuğunun da okula gidemediğini ifade ederek, “Sekizinci, yedinci ve birinci sınıfa giden çocuklarım var. Taşıma hizmeti olmadığı için göndermiyorum. Yollar kötü, öğretmenler de köye gelemiyor. Her gün okulun kapısına kadar gidip geri dönüyorlar çünkü öğretmen gelmiyor. Biz sadece taşıma hizmeti istiyoruz. Başka köylere taşıma verildi, bizim köyümüze verilmedi,” dedi.

Aileler, yolların asfaltlanmaması nedeniyle kış aylarında öğrencilerin daha zor durumda kalacağından endişe ediyor. Veliler, “Birçok köyde taşıma var, bizim köyde yok. Neden bu hizmet sağlanmıyor?” sorusunu yöneltiyor.

Whatsapp Image 2024 10 14 At 23 52 08

Köydeki bir diğer büyük sorun ise öğretmen yetersizliği. Atanacak öğretmenlerin köyde kalacak lojman olmaması ve lavaboların kullanılmaması gibi nedenlerle Gedikli mezrasına gelmekte tereddüt ettikleri iddia ediliyor.

Veliler, bu mağduriyetin bir an önce giderilmesi gerektiğini vurgulayarak, yetkililerden destek bekliyor. Eğitim hakkının sağlanması için gereken önlemlerin alınması talep ediliyor.

Kaynak: yuksekovahaber