İsrail'in Tel Aviv kentinde, Hamas'ın 7 Ekim saldırılarında rehin aldığı kişilerin serbest bırakılması için bir anlaşma yapılması talebiyle başlayan protesto hareketi büyüyor. Aralarında yakınları esir alınan İsraillinin de bulunduğu yüzlerce kişi, dün İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'ya çağrı yapmak için biraraya geldi.


İsrail ordusunun "Gazze Şeridi'ne gireceğiz" açıklaması ve kara harekâtı öncesinde saldırıların yoğunlaşacağını duyurması ile eş zamanlı düzenlenen eylemde, rehinelerin serbest bırakılması için ateşkes ilan ilan edilmesi istendi. Eylemde, Netanyahu'ya istifa çağrısı da yapıldı.

RELATED VİDEO
Play Video
rehine-eylemi5.jpg

Hayata Dönüş Operasyonu'nda 'yetkisizlik' kararı Hayata Dönüş Operasyonu'nda 'yetkisizlik' kararı

Eylemciler, rehinelerin kurtarılması için ateşkes anlaşması talep etti.

rehine-eylemi.jpg

Üzerinde Fransıca "Ne me quitte pas" (Beni bırakma) yazılı bir duvara, Hamas'ın rehin tuttuğu bilinen ve düşünülen kişilerin resimleri de asıldı.

rehine-eylemi4.jpg

KAÇ ESİR VAR?

Hamas'ın başını çektiği Filistinli direniş gruplarının 7 Ekim cumartesi günü düzenlediği saldırılarda çok sayıda İsrailli de esir alınmıştı. İsrail ordusu, teyit edilen son rehine sayısını dün 210 olarak açıklamıştı.

İSRAİL ORDUSU REHİNE SAYISINI 212'YE YÜKSELTTİ

İsrail ordusundan bugün yapılan açıklamada ise rehine sayısı 212 olarak verildi.


El Kassam Tugayları, önceki akşam ABD vatandaşları Judith Tai Raanan ve 17 yaşındaki kızı Natalie Shoshana Raanan'ı Katar'ın girişimleri sonucu serbest bırakmıştı. Hamas'ın baskını sırasında doğum günü kutlaması için İsrail'de tatilde bulunan ikili, Filistin Kızılhaçı'na teslim edilmişti.

Hamas, iyi niyet göstergesi olarak sivil rehinelerin serbest bırakılacağının sinyalini verirken, askeri rehinelerin bırakılması için ateşkes ilanını şart koşmuştu. Örgüt, askeri rehineleri İsrail cezaevlerindeki Filistinli tutsakların serbest bırakılması için pazarlık kozu olarak kullanmak istiyor. Hamas liderlerinden Halid Meşal, geçen hafta yaptığı açıklamada ellerinde, Filistinli esirlerin tamamının serbest bırakılmasını sağlayacak sayıda rehine bulunduğunu savunmuştu. (DIŞ HABERLER)