Kasımdaki ABD başkanlık seçimleri için Cumhuriyetçi Parti'nin adayı olarak yarışan önceki Başkan Donald Trump'ın mitinginde ateş açılması sonucu yaralanmasının ardından, Başkan Joe Biden, önce yazılı açıklama yayımladı, ardından televizyonda açıklama yaptı.

Trump'a karşı Demokrat Parti'nin adayı olan Biden, selefinin durumunun iyi gibi göründüğünü söyleyerek, siyasi şiddete son verilmesi çağrısı yaptı.

'FEDERAL HÜKÜMETTEKİ HER KURUM SORUŞTURUYOR'

"Trump mitingini hiçbir sorun yaşamadan barışçı şekilde yürütebilmeliydi. Amerika'da böyle bir siyasi şiddet olması fikri, kabul edilemez. Herkesin bunu kınaması gerekiyor. Herkesin" vurgusunu yapan Biden, "federal hükümetteki her kurumun" olayı soruşturduğunu ve kendisine en son gelişmelerle ilgili rapor sunduğunu belirtti.

SUİKAST GİRİŞİMİ Mİ: 'FİKRİM VAR, AMA YORUM YAPMAYACAĞIM'

Erdoğan İmzalı Karar: Iraklı Çocuklar ve Yaşlılar Artık Türkiye'ye Vizesiz Geçebilecek Erdoğan İmzalı Karar: Iraklı Çocuklar ve Yaşlılar Artık Türkiye'ye Vizesiz Geçebilecek

Biden, silahlı saldırının suikast girişimi olup olmadığı konusunda "bir fikri olduğunu, ancak yorum yapacak kadar elinde olgu olmadığını" dile getirerek "Bir yorum yapmadan veya daha fazla yorum yapmadan önce tüm olgulara sahip olduğumuzdan emin olmak istiyorum" dedi.

BİDEN'DAN TRUMP'A 'GEÇMİŞ OLSUN' TELEFONU

ABD Başkanı, selefi ve rakibi Trump'la telefonda 'geçmiş olsun' görüşmesi yapmayı planladığını sözlerine ekledi.

Ardından Biden'ın Trump ve Pensilvanya Valisi Josh Shapiro, Butler Belediye Başkanı Bob Dandoy ile telefonda görüştüğünü açıklayan Beyaz Saray, "Başkan, Delaware'den Washington DC'ye dönüyor. Yarın sabah Beyaz Saray'da, iç güvenlik ve emniyet yetkililerinden güncellenmiş brifing alacak" dedi. (Reuters, CNN, Dış Haberler)