Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi topraklarında PKK'ye yönelik operasyonlarda kimyasal silah kullanıldığına dair görüntülerin araştırılmasını istediği için hakkında soruşturma açılan Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı dün (26 Ekim) gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen Fincancı, savcılık sorgusunun ardından da tutuklama talebiyle Sulh Ceza’ya sevk edildi.

TUTUKLAMA TALEBİ

Hayata Dönüş Operasyonu'nda 'yetkisizlik' kararı Hayata Dönüş Operasyonu'nda 'yetkisizlik' kararı

Dün İstanbul Kadıköy'deki evinde gözaltına alındıktan sonra Ankara'ya getirilen Prof. Dr. Fincancı'nın emniyetteki işlemleri tamamlandı. Hastaneden alınan sağlık raporunun ardından adliyeye sevk edilen Prof. Dr. Fincancı'nın soruşturmayı yürüten savcıya ifade verdi ve buradan da tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

İFADESİNİN ALINMASINA BAŞLANDI

Sabah saatlerinde adliyeye getirilen Şebnem Korur Fincancı'nın öğle saatlerinde Sulh Ceza Hakimliği'nde ifadesinin alınmasına başlandı.

POLİSLER EL SALLAMA SIRASINDA KALKANLARINI KALDIRDI

Sulh Ceza Hakimliği önünde beleyen Şebnem Korur Fincancı, avukatlara el salladığı esnada polisler kalkanları kaldırdı.

EMEKÇİLER ADLİYEDE DARBEDİLDİ

Adliye’ye sevk edilen Fincancı’ya destek olmak için Ankara Adliyesi’ne giden TDB, SES, KESK, ve TTB MK üyelerine adliyeye alınmadı. TTB yaptığı açıklamada darp edildiklerini aktardı.