Hakkari Haber

"Akış’ın Duygusal Anları: Kardeşinin Taziyesine Katıldı"

Hakkari'de yerine kayyum atandıktan sonra tutuklanan Belediye Eşbaşkanı Mehmet Sıddık Akış, kardeşi Hamdi Akış’ın vefatı nedeniyle Hakkari’ye getirildi. 5 Haziran'da tutuklanarak cezaevine gönderilen Akış, Medrese Mahallesi'nde kurulan taziye evine katıldı.

Abone Ol

Hakkari Belediye Başkanlığı yaparken gözaltına alınan ve 5 Haziran tarihinde tutuklanıp yerine kayyum atanan Mehmet Sıddık Akış, hayatını kaybeden kardeşi Hamdi Akış'ın Hakkari'deki taziyesine katıldı.

Vefat eden kardeşi Hamdi Akış için Medrese Mahallesi Gulareş Baba Camisinde kurulan taziye devam ederken, 6 aydır Van F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde tutuklu bulunan Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış taziye için Hakkari'ye getirildi. 

Yoğun güvenlik tedbirleri arasında Medrese Mahallesi'ndeki baba evine getirilen Eş Başkan Akış burada ailesi ve yakınları ile görüştürüldü. Kardeşi Hamdi Akış'ın vefatı nedeniyle üzgün olan Eşbaşkan Akış taziye dileklerini kabul etti.

Akış, akşam saatlerinde tekrar Van F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’ne geri götürüldü.

Tutuklu ve hükümlüler; 1. ve 2. derece kan bağı olan yakınlarının cenazesine cezaevi amirinin önerisi, cumhuriyet savcısının onayıyla katılabiliyor.