Mahalle sakinleri; Vali Çelik’e mahallelerinde yaşanan doğalgaz, yol, istinat duvarı sorunlarını ve patika yol merdiven ihtiyacını dile getirdiler. Vali Çelik, mevcut güzergaha istinat duvarı yapılması ve yol genişletme çalışmalarının en kısa zamanda başlayacağını, 2024 yılında mahalleye doğalgaz hizmetinin sağlanacağını söyleyerek patika yolun merdiven yapım çalışmalarına hemen başlanılması talimatı verdi.

Aşağı Bağlar Semti; Aile Sağlığı Merkezi, Ulaşım ve İçme Suyu Sorunları Yerinde İncelendi.

Aşağı Bağlar ve Yukarı Bağlar Semtinde ikamet eden mahalle sakinleri Vali Çelik’ e mahallelerinde bulunan Aile Sağlığı Merkezi, ulaşım ve içme suyu gibi sorunları dile getirdiler. Vali Çelik; Aile Sağlığı Merkezi için projenin tamamlanmış olduğunu ve 2024 yılı yatırım programına alınacağını, şehir merkezinden Aşağı Bağlara gelen tek şeritli yolun istinat duvarı ile genişletileceğini, Hakkari Belediyesine alınacak araçlardan iki tanesinin Bağlar Mahallesine tahsis edilerek ulaşım sorununun çözüleceğini, içme suyu projesinin tamamlandığı, eskimiş şebeke hattının yenilenerek her gün su verileceğini, mahallede bulunan derelerin yanına istinat duvarı çekilerek ıslah çalışması yapılacağını söyledi. Vali Çelik; DSİ 17. Bölge Müdürünü arayarak Katramaz Deresinin ıslah çalışmalarına bir an önce başlanılmasını söyledi.

Seyit Talha Camii Çatı ve Tadilat Giderleri

Aşağı Bağlar Semtindeki incelemeler esnasında Vali Çelik’e Seyit Talha Camii çatı ve tadilat giderlerinin olduğu söylendi. Vali Çelik, çatı ve diğer tadilat giderleri için 250 bin TL verilmesi talimatı verdi.

Yukarı Bağlar Semti

Yukarı Bağlar Semtinde vatandaşlarımız Vali Çelik’ e, 305. ve 310. sokakta yaşanan doğalgaz sorunu ve Şeyh İsmail Camisine abdest alma yerinin yapılması yönündeki taleplerini ilettiler. Vali Çelik, doğalgaz sorunu kapsamında 305. ve 310. sokakların 2024 yılı yatırım planına alınacağını söyleyerek Şeyh İsmail Camisine abdest alma yerinin yapılması için talimat verdi. Sorunların yerinde çözümü noktasında gösterdiği çalışmalardan dolayı halkın ilgisi ile karşılanan Vali Çelik’e, 310. Sokakta bulunan vatandaşlarımız şükranlarını ileterek, tandır ekmeği ikram ettiler.

Mahalle sakinlerinin doğalgaz talebi ve yeni yapılan YURTKUR binasının inşaat çalışmaları sırasında çöken istinat duvarının vatandaşa ait soğuk hava deposunun cihazlarına zarar verdiğinin söylenilmesi üzerine Vali Çelik, Gençlik ve Spor İl Müdürünü arayarak soğuk hava deposu cihazlarına verilen zararın giderilmesini söyledi ve doğalgaz sorununun giderilmesi noktasında çalışmalara başlanılması için talimat verdi.

Vali Ali Çelik, beraberindeki heyet ile birlikte Pehlivan Mahallesine giderek vatandaşların taleplerini ve mahallenin sorunlarını yerinde inceledi.

Mahalle sakinleri; Vali Çelik’e, 814. sokaktaki asfalt ve istinat duvarı sorunlarını dile getirdiler. Vali Çelik, istinat duvarı ve yol genişletme çalışmalarına kış şartları sebebiyle Mart ayında projesinin çizilerek başlanılacağını söyleyerek, asfalt çalışmalarına bir an önce başlanılması talimatı verdi.

Vali Çelik, Hafta Sonu Mesaisinde Mahallelerimizde İncelemelerde Bulunarak Sorunları Yerinde İnceledi.

Çelik, ve beraberindeki heyet ile birlikte Keklikpınar Mahallesine giderek vatandaşlarla görüşüp mahallenin sorunlarını yerinde inceledi.

Duvar Yapım Çalışmaları Yerinde İncelendi

Vali Çelik, Keklikpınar Mahallesi Bayram Çallı Caddesinde bulunan, heyelan sonucu çöken ve cumartesi günü yapımına başlanan duvarın yapım çalışmalarını yerinde inceledi. Müteahhit İmran Ronay Azizoğlu’ndan hafriyat çalışmalarının devam ettiği ve pazartesi günü duvarın örülme işlemine başlanacağı bilgisini alan Vali Çelik, çalışmaların bir an önce tamamlanması için talimat verdi.

Doğalgaz Hat Talebi Yerinde İncelendi

Keklikpınar Mahallesindeki vatandaşlarımızın 600 metrelik doğalgaz hattı talepleri üzerine bölgede incelemelerde bulunan Vali Çelik; CBS Uzmanı Nihat Akdoğan’ dan 1 kilometre ek yatırımın 300 metresinin tamamlandığı kalan 700 metrenin ise bu hafta içerisinde çalışmalarının devam edeceğinin, vatandaşlarımızın ek 600 metre talebinin ise mevsim şartları el verirse projenin 2023 yılında tamamlanacağı, aksi halde 2024 yılı yatırım programında değerlendirileceği bilgilerini aldı.

Vali Çelik, 700 metrelik doğalgaz hattı çalışmasının bir an önce tamamlanması için çalışmalara hız verilmesini söyledi

Hakkari Eğitim Sen, 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü'nü Halaylarla Kutladı Hakkari Eğitim Sen, 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü'nü Halaylarla Kutladı

Vatandaşların Talepleri Yerinde Dinlendi

Keklikpınar Mahallesindeki incelemeler esnasında Nahide Öner isimli engelli vatandaşın engelli yatağına ihtiyacı olduğunu bildirmesi üzerine Vali Çelik; İl Sağlık Müdürü Dr. Hamdullah Kara’ yı arayarak, vatandaşın engelli yatağı ihtiyacının bir an önce karşılanması yönünde talimat verdi. Bayram Çallı Caddesinde vatandaşımız Hasan Sever’in daveti üzerine vatandaşın evine misafir olan Vali Çelik, vatandaşımız ve mahalle sakinlerinin Aile Sağlığı Merkezi, ulaşım, asfalt gibi sorun ve taleplerini dinleyerek çözüm yolları üzerine istişarelerde bulundu. Vali Çelik, kurumlarımız ile iş birliği içerisinde, devletimizin imkanları ölçüsünde, el birliğiyle sorunlarımızın üstesinden gelerek taleplerin yerine getirileceğini söyledi.