Hakkari Haber

Vali Çelik, sivil toplum örgütü temsilcileri ile bir araya geldi

Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik kentte faaliyet gösteren sivil toplum örgütü temsilcileri ile bir araya geldi.

Abone Ol

Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik ve AK Parti Hakkari İl Başkanı Avukat Zeydin Kaya ile birlikte İHH, İnsan Hak ve Hürriyetleri Hakkari Temsilciliği toplantı salonunda sivil toplum örgütü ile spor camiası temsilcileri ile bir araya geldi.

Yapılan toplantıda Vali Çelik, Arama ve Kurtarma Birimlerinden yaptıkları çalışma ve mevcut ekip sayıları hakkında bilgiler aldı.

Çelik,Arama ve Kurtarma Birimlerinin taleplerini dinleyerek bilgi alışverişinde bulundu.

Yapılan görüşme ile ilgili şunları paylaşıldı.

‘’ Her birimiz sizin emrinizdeyiz.’’ Depremlerde can ve mal kaybının asıl nedeninin sağlam olmayan binalardan kaynaklandığını belirten Vali Çelik, depremde alınması gereken önlemlerin hayati önem taşıyor. Arama ve Kurtarma Birimlerimizin dünyadaki en iyi arama kurtarma birimleridir. Arama ve Kurtarma Birimlerimize göstermiş oldukları özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum.

Sivil Toplum Kuruluşu mensupları ise Hakkari’yi Vali Çelik'in öncülüğünde hak ettiği konuma getireceklerini söyledi.

Toplantıya katılan spor camiası temsilcileri ise Vali Çelik’ e Hakkari'nin amatör liglerde mücadele eden futbol kulüpleri hakkında bilgiler vererek kulüplerin sorunlarını dile getirdi.

Vali Çelik; Hakkari’deki amatör spor kulüplerinin lige katılım bedeli ve ihtiyaçları için maddi katkı sağlayacağını ifade etti.

Toplantıya HAKDA Platformu Başkanı Nihat Gür, Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmail Akboğa, İHH Başkanı Orhan Temel, Sağlık Sen Başkanı Nazif Arslan, Kızılay Başkanı Recep Bozkurt, TÜGVA Başkanı Harun Aşan, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemciler Derneği Hakkari Başkanı Seyfullah Kaya ile stk üyeleri ile spor kulüpleri temsilcileri katıldı.