Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Avrupa Birliğinin hibe desteği ile ortak olarak yapılan, Yüksekova’ da kanalizasyon sisteminden gelen tüm suyun arıtılarak tekrar doğaya temiz bir şekilde kazandırılmasını amaçlayan, yakın zamanda tam kapasite çalışmaya başlayacak olan tesisin işlem basamakları ve işletim esasları ile ilgili tesis yetkililerinden detaylı bilgiler alan Vali Çelik, projede yer alan personellere çalışmalarında başarılar diledi.

ADAKLI KÖYÜNE ZİYARET

Hakkari Üniversitesi'nden Kültürel Mirası Yaşatma Çalıştayı Hakkari Üniversitesi'nden Kültürel Mirası Yaşatma Çalıştayı

Vali ve belediye başkan vekili Ali Çelik daha sonra ilçeye Adaklı Köyü’ne giderek vatandaşların talep ve sorunlarını yerinde dinledi.

Adaklı Köyü’ndeki vatandaşlar, Vali Çelik’ten köylerine Aile Sağlığı Merkezi ve sulama kanalı yapılarak şeker pancarı üretiminin arttırılması yönünde destek istedi. Yüksekova Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Perviz Geçirgen; Vali Çelik’e, Yüksekova Ziraat Odası Başkanlığı öncülüğünde 35 yıl sonra ilk defa Yüksekova’ da şeker pancarı üretiminin yapıldığını, 300 dönümden 5 ton üretim sağlandığını, Dilimli Barajının faaliyete geçmesiyle Yüksekova ve bölgesinin kendi kendine yetebileceğini, Yüksekova’nın toprağının zengin, çiftçilerin ise bilinçli olduğunu, Sayın Valimizin de öncülüğünde üretimin arttırılabileceğini söyledi.

Oradan da İnşaat halinde bulunan köy camisinde incelemelerde bulunan Vali Çelik, cami inşaatının en kısa zamanda tamamlanması için elinden gelen desteği vereceğini söyledi.