Hakkari’de 570 Kişi İşe Alınacak... İşte kura sonuç listesi Hakkari’de 570 Kişi İşe Alınacak... İşte kura sonuç listesi

Programa katılan Vali Yardımcısı Furkan Berber, camilerin İslam'ın kurumsallaşmış temel değerlerinden biri olduğunu vurguladı.

Program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Vali Yardımcısı Berber, konuşmasında camilerin Müslüman toplumların yaşam merkezinde önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, “İslam medeniyetinde, bir yerleşim alanı düşünüldüğünde önce cami inşa edilir. Camiler, etrafındaki hanlar, hamamlar ve evlerle birlikte, Müslümanların hayatında merkezi bir rol oynar,” dedi. Berber, çocukları camilere gelmeye ve burada öğrendiklerini ailelerine aktarmaya teşvik etti.

901Ded81 1Fc3 4Bef B812 0603154E919E 750X422 860X505

İl Müftüsü Hüseyin Okuş da programa katılan çocuklara hitaben yaptığı konuşmada, camilerin sadece ibadet yeri değil, aynı zamanda eğitim merkezi olduğunu ifade etti. Okuş, Peygamber Efendimizin hicret sırasında ilk olarak Kuba Mescidi’ni inşa ettiğini hatırlatarak, cami kültürünün tarih boyunca devam ettiğini vurguladı.

Programda, çocuklar tekbir, tehlil ve salavatlar getirip ilahiler söylediler, temsili hutbe okuyup vaaz verdiler. Etkinlik, İl Müftüsü Okuş'un yaptığı dua ve ikramlarla sona erdi.

Programa Vali Yardımcısı Furkan Berber, İl Müftüsü Hüseyin Okuş, din görevlileri ve kalabalık bir çocuk grubu katıldı. Etkinlik, camilerin toplumsal ve kültürel önemini bir kez daha ortaya koydu.