Yerel Haberler

Van'da Kaybolan Üniversite Öğrencisi İçin Arama Çalışmaları 16. Günde

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği birinci sınıf öğrencisi Rojin Kabaiş için arama çalışmaları 16 gündür aralıksız sürüyor.

Abone Ol

21 yaşındaki Rojin, Diyarbakır’dan Van’a geldikten sonra 25 Eylül’de yurda yerleşmişti.

Rojin, 27 Eylül günü kaldığı yurtta yemek yedikten sonra Van Gölü sahiline inmek üzere ayrıldı. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, üzerindeki eşofmanlarla turnikeden geçerken telefonla ilgilendiği görülen Rojin’den o günden beri haber alınamıyor.

Arama çalışmalarına Van İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, AFAD, İtfaiye ve Kızılay ekipleri katılıyor. Dalgıçlar, arama köpekleri, dronlar, botlar, helikopterler ve mobil radar cihazları kullanılarak hem göl hem de kara alanında 24 saat esaslı bir arama gerçekleştiriliyor. Ayrıca, bölgedeki metruk yapılar, sazlık alanlar ve logar gibi yerler de tek tek kontrol ediliyor.

Rojin Kabaiş'in ailesi, Diyarbakır’dan gelerek arama çalışmalarını yakından takip ediyor. Rojin’in bulunması için umutla bekleyen aile, yetkililerden ve gönüllülerden destek talep ediyor. Arama çalışmaları, Rojin’in kaybolduğu günden bu yana aralıksız devam ediyor.