Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Birinci Sınıf öğrencisi Rojin Kabaiş, üniversiteye yeni kaydolduktan sonra Diyarbakır'dan Van’a gelmişti. 27 Eylül 2024'te kaldığı yurtta yemek yedikten sonra Van Gölü sahiline gitmek üzere ayrıldı. Rojin’den o andan sonra bir daha haber alınamadı.

Kameralara yansıyan görüntülerde, Rojin’in yolda annesiyle görüntülü konuştuğu ve ardından bir büfeden alışveriş yaptığı görülüyor. Sahile ulaştıktan sonra bir süre bankta oturup gölü izleyen genç kız, kameradan çıktıktan sonra kayboldu. Ailesi ve arkadaşları büyük bir endişeyle Rojin’in bulunmasını beklerken, polis ekipleri de geniş çaplı bir arama çalışması başlattı.

Van İl Emniyet Müdürlüğü, arama çalışmalarını özellikle Van YYÜ yerleşkesinin kıyısında yoğunlaştırırken, Bardakçı Mahallesi’nde de detaylı incelemeler yapıyor. Ekipler, mahalledeki metruk yapıları ve sazlık alanları titizlikle tarıyor. Her türlü ihtimali göz önünde bulundurarak, genç kızın bulunması için gece gündüz demeden çaba sarf ediyorlar.

Aşiret Düğününde Takı Yarışması: Geline 3 Kilogram Altın, Damada 4 Milyon TL! Aşiret Düğününde Takı Yarışması: Geline 3 Kilogram Altın, Damada 4 Milyon TL!

Ailesi, Rojin’den gelecek iyi bir haberi umutla bekliyor.