Kürt Yazar Hayrettin Ekinci, 30 Yıl Sonra Cezaevinden Çıktı Kürt Yazar Hayrettin Ekinci, 30 Yıl Sonra Cezaevinden Çıktı

Van'da 27 Eylül'de kaybolan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş'i arama çalışmaları sürüyor. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Çocuk Gelişimi bölümüne kayıtlı olan Kabaiş, 27 Eylül akşamı kaldığı Seyyid Fahim Arvasi Kız Öğrenci Yurdu'ndan çıktıktan sonra bir daha geri dönmedi.

Kayıp Öğrencinin Eşyaları Bulundu

Kampüs sahilinde öğrenciler tarafından yapılan aramalarda, Kabaiş’e ait bir telefon, kulaklık, cüzdan, su ve kek bulundu. Aile ve polis durumu öğrenince, arama çalışmaları hemen başlatıldı.

Su Altı Arama Ekipleri Görevde

Sahil Güvenlik Ekipleri ve dalgıçların yanı sıra Van Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri de gölde Kabaiş’i bulmak için çalışmalarını sürdürüyor. Polis, üniversite içindeki kamera kayıtlarını kontrol ettikten sonra, yakınlardaki Bardakçı Köyü'nde de arama faaliyetlerine başladı.

Yeni Teknolojilerle Arama Yapılacak

Arama çalışmaları bugün de Bardakçı Köyü'nde devam ederken, üniversiteye yakın başka köylerde de araştırmaların başlatıldığı öğrenildi. Ayrıca, su altı arama cihazının Çanakkale'den getirileceği ve göldeki arama çalışmalarında bu cihazın kullanılacağı belirtildi.

Rojin Kabaiş’in ailesi ve arkadaşları, genç kızın bir an önce bulunması için yetkililerden destek bekliyor.

Kaynak: artıGerçek