Avusturya'nın başkenti Viyana'nın Schwedenplatz bölgesindeki bir sinagog yakınında silahlı saldırı meydana geldi.

Polis ile sayıları birden fazla olduğu belirtilen saldırganlar arasında silahlı çatışma çıktı. Saldırı sırasında aralarında bir polisin de bulunduğu çok sayıda kişi yaralandı. Yaralı polisin hayati tehlikesinin bulunduğu ifade edildi.

Saldırganlardan birinin öldürüldüğü diğerlerinin ise kaçtığı belirtildi. Öte yandan bir saldırganın üzerindeki patlayıcıyı infilak ettirdiği öne sürüldü.

İsrail Başbakanı'ndan İran'a Mesaj: "Ortadoğu'da Erişemeyeceğimiz Yer Yok" İsrail Başbakanı'ndan İran'a Mesaj: "Ortadoğu'da Erişemeyeceğimiz Yer Yok"

Devlet televizyonu ORF, polis kaynaklarına dayanarak ölenlerin olduğunu duyurdu.

Viyana polisi, saldırganları yakalamak için 'büyük bir operasyon' başlatıldığını açıkladı. Polis, sivillere açık alanlardan uzak durmaları çağrısı yaparken, saldırıya ilişkin fotoğraf ve video paylaşılmamasını istedi.

Avusturya İçişleri Bakanı Karl Nehammer olayı terör saldırısı olarak değerlendirdiklerini, saldırının birden fazla saldırgan tarafından düzenlendiğini açıkladı.

Avusturya Yahudi cemaati, saldırının hedefinin sinagog mu yoksa yakındaki ofisler mi olduğunun henüz bilinmediğini açıkladı. (DIŞ HABERLER)