Hakkari'de TOKİ Konutlarında Büyük Sorunlar: Daireler Dökülüyor, Binada Yarıklar Oluştu Hakkari'de TOKİ Konutlarında Büyük Sorunlar: Daireler Dökülüyor, Binada Yarıklar Oluştu

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) yönetimindeki Colemêrg Belediyesi’ne 3 Haziran'da kayyım atanmasına karşı İstanbul'dan başlatılan "İradeye Saygı Yürüyüşü" sürüyor. Yürüyüşçüler, birçok kente uğradıktan sonra 3 Temmuz'da Wan'da buluşacak. DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan’ın katılımıyla Musa Anter Barış Parkı’nda kitlesel bir açıklama yapıldıktan sonra Colemêrg'e doğru 6 günlük bir yürüyüş başlatacak. 
 
YÜRÜYÜŞ ÇAĞRISI
 
DEM Parti Wan İl Eşbaşkanı Gülşen Kurt, iktidarın halk iradesini 3'üncü kez yok saydığını ifade etti. Kurt, "Buna karşı demokratik hakkımız olan tepkileri sürdürüyoruz. Türkiye ve Kurdistan kentlerinden birçok heyet, şuan Wan’a doğru yola çıktı. 3 Temmuz’da açıklama yapacağız. Yapacağımız bu açıklamaya tüm halkımızı ve sivil toplum örgütlerinin katılım sağlamasını talep ediyoruz" çağrısı yaptı.
 
Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Eşbaşkanı Harun Okay ise, tüm kesimleri yürüyüşe destek vermeye çağırdı. Okay, "AKP-MHP iktidarı Colemêrg yenilgisini hazmedemeyip kayyım atadı. Halkın iradesine karşı yapılan bu atamayı kabul etmiyoruz. Bu iradeye yapılmış bir saygısızlıktır. Kayyım zihniyetinden kurtulmak için halkımızın tepkisi çok önemlidir. 3 Temmuz’da Colemêrg’e kadar yapacağımız yürüyüşe tüm halkımızı davet ediyoruz. Colemêrg halkının iradesi için alanlarda olacağız” ifadelerini kullandı.