Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Adıyaman'da dün saat 23.37'de 4 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. Depremin ardından Prof. Dr. Naci Görür, Doğu Anadolu Fayı'na dikkat çekti.

VEDAŞ'tan Hakkari'de Kontrollü Enerji Kesintisi Duyurusu VEDAŞ'tan Hakkari'de Kontrollü Enerji Kesintisi Duyurusu

Sosyal medya hesabından haritayla paylaşımda bulunan Görür, "Taşdamlar-Çelikhan/Adıyaman’da deprem oldu. Deprem Doğu Anadolu Fayı'nın üzerinde ve Bitlis-Zagros Bindirme kuşağının çok yakınında. Bu özelliği ile artçı bir deprem olarak kabul edilebilir" dedi.

5 İL İÇİN UYARI

Görür daha önce Bitlis/Zagros kuşağına dikkat çekerek uyarıda bulunmuştu. Görür paylaşımında, "Bu tweetlerde Hakkari ve Bitlis/Zagros Bindirme kuşağına dikkati çekiyoruz. Bugün de aynı şeyi söylüyorum. Adıyaman-Hakkari arasında ve Tunceli ve Bingöl'de Deprem Dirençli Kentler faaliyetleri sürdürülmelidir.

Depremden korkmamak depreme hazır olmakla mümkün. Bakın bugün Japonya’da 7’nin üzerinde deprem oldu 1 kişi bile ölmedi. Ülkemizde deprem dirençli kentler istiyoruz. Kampanyaya yazılarak, talep ederek katkı veriniz" ifadelerini kullandı. DUVAR