Bu adım, hem yerel üreticilerin emeğini değerlendirmek hem de geleneksel sanatları yaşatmak adına önemli bir fırsat sunuyor.

Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde açılan Satış Noktası, vatandaşlara el yapımı ürünlerle buluşma imkanı sunuyor. Burada, kursiyerlerin özenle hazırladıkları çeşitli el sanatları ürünleri, uygun fiyatlarla satışa sunuluyor. Yüksekova’daki bu satış noktası, yerel kültürün ve geleneksel el sanatlarının yaşatılması açısından büyük bir önem taşıyor.

Whatsapp Image 2024 08 18 At 00 01 29 1 860X505

Satış noktasında, sadece çeşitli el yapımı ürünler yer almıyor. Ayrıca, bölgede uzun yıllardır unutulmaya yüz tutmuş halı dokumacılığı gibi geleneksel zanaatlara da yer veriliyor. 70 yaşındaki Hamri Işık, uzun bir aranın ardından tekrar halı dokumaya başlamış. Yıllar önce halı dokuma işini bırakan Işık, “Burada kurs veren usta öğreticilerin yönlendirmesiyle tekrar halı dokumaya başladım. Her gün gelip burada halı dokuyorum. Şimdiki gençler halı dokumacılığının kıymetini bilmiyor, bu geleneksel sanatı yaşatmak için elimden geleni yapıyorum” diyor.

Whatsapp Image 2024 08 18 At 00 01 29 2 860X505

Satış Noktası yetkilisi Hayat Mert ise, merkezin faaliyetleri hakkında şu bilgileri verdi: “Halk Eğitimi Merkezi’mizde üretilen tüm ürünleri buraya getirip satışa sunuyoruz. Vatandaşlar, el emeği göz nuru ürünleri burada uygun fiyatlarla alma şansı buluyorlar. Bu satış noktası, hem kursiyerlerimizin ekonomik kazanç elde etmelerine hem de yerel kültürün ve geleneksel el sanatlarının yaşatılmasına katkı sağlıyor.”

CHP Hakkari İl Başkanı Çakırbeyli'den Mevlid Kandili Mesajı CHP Hakkari İl Başkanı Çakırbeyli'den Mevlid Kandili Mesajı

Whatsapp Image 2024 08 18 At 00 01 29 3 860X505

Halk Eğitimi Merkezi, bu tür faaliyetleriyle yalnızca yerel üreticilere destek olmakla kalmıyor, aynı zamanda bölgedeki geleneksel el sanatlarını da yaşatmayı hedefliyor. Kursiyerler aldıkları eğitimlerle kendilerini geliştirirken, ürettikleri ürünlerle de ekonomik fayda sağlıyorlar. Yüksekova Halk Eğitimi Merkezi, bu çabasıyla hem kültürel mirası koruyor hem de yerel ekonomiye katkıda bulunuyor.

Kaynak: yuksekovahaber