Hakkari Haber

Yüksekova'da 'Büyük Özgürlük Yürüyüşü' Vurgusu

Yüksekova'da, DEM Parti İlçe Örgütü önünde düzenlenen basın toplantısında, partinin ilçe yönetim üyesi Resul Temel açıklamalarda bulundu.

Abone Ol

Temel, 9 Ekim tarihinin, Kürt sorununun çözümündeki tarihsel önemine dikkat çekerek, bu sürecin uluslararası bir konsensüsle şekillendiğini ifade etti.

"Bu komplonun arka planında, Kürt halkını statüsüz bırakma hedefi var," diyen Temel, Abdullah Öcalan’a yönelik 9 Ekim 1998’de başlayan müdahale sürecinin, Ortadoğu'nun yeniden dizayn edilme çabalarının bir parçası olduğunu vurguladı.

Temel, "İmralı Tecrit Sistemi'ne son vermek, tarihsel bir görev ve sorumluluktur. Bu amaçla, ‘Öcalan’ın fiziki özgürlüğü ve Kürt sorununda demokratik çözüm’ şiarıyla Büyük Özgürlük Yürüyüşümüzü sürdürüyoruz. 13 Ekim’de Amed’de düzenlenecek ‘Büyük Özgürlük Mitingi’, bu sürecin önemli adımlarından biri olacaktır,” ifadelerini kullandı. Temel, savaşa karşı toplumsal barış, doğa ve ekolojik kıyıma karşı durma, kadın kimliğini hedef alan anlayışları yıkma gibi taleplerle bir araya geleceklerini belirtti.

Basın açıklamasının ardından Hakkari Milletvekili Onur Düşünmez de tecride son verilmesi gerektiğini vurguladı. Etkinliğe Hakkari Milletvekili Onur Düşünmez, DEM Parti ilçe Eş Başkanları Ercan Sevmez ve Filiz Saygı ile Barış Anneleri katıldı.