Hakkari’de 570 Temizlik Görevlisi İçin Kura Çekim Tarihi belli oldu Hakkari’de 570 Temizlik Görevlisi İçin Kura Çekim Tarihi belli oldu

Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası (YÜTSO) ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) işbirliğiyle kadın girişimcilere yönelik PCM (Proje Döngüsü Yönetimi) Eğitimi, Yüksekova’da başladı. Kadın girişimcilerin projelerini daha etkili bir şekilde yönetmelerini amaçlayan bu eğitim, YÜTSO'nun hizmet binasında gerçekleştiriliyor ve dört gün sürecek. Eğitim sonunda başarılı olan katılımcılara katılım belgesi verilecek, ardından proje hazırlayan bireylere DAKA tarafından ücretsiz danışmanlık hizmeti sunulacak.

Eğitim, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi İnovan Girişimcilik Merkezi’nden alanında uzman üç eğitmen tarafından veriliyor. Feridun Bişar, Rümeysa Ruken Polat ve Sümeyya Şevin Polat tarafından yürütülen eğitimde, katılımcıların proje hazırlama becerilerini geliştirmeleri hedefleniyor. Uygulamalı olarak gerçekleştirilen eğitim sürecinde, katılımcılara proje döngüsü yönetimi, proje fikri geliştirme, proje hazırlama aşamaları, faaliyet planı oluşturma, bütçe hazırlama ve hibe kaynaklarına erişim gibi temel konularda detaylı bilgi aktarılacak. Ayrıca, adım adım uygulamalı olarak bireysel projelerin hazırlanmasına yönelik çalışmalar yapılacak.

Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Özdemir, eğitimle ilgili yaptığı açıklamada, YÜTSO olarak her zaman üyelerine ve daha geniş bir perspektifte şehre hizmet etmeyi hedeflediklerini belirtti. Özdemir, Yüksekova, Şemdinli ve Derecik ilçelerinin ekonomik gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla çeşitli projelere imza attıklarını ve bu eğitimle kadın girişimciliğini desteklemeyi amaçladıklarını ifade etti. Ayrıca, kadın girişimciliğinin artırılmasının ve farkındalık çalışmalarının, odalarının 2024-2028 stratejik planının önemli bir parçası olduğunu vurguladı.

Bölgede genç nüfus oranının yüksek olduğuna ve bu genç nüfus içerisinde kadınların oranının oldukça fazla olduğuna dikkat çeken Özdemir, işgücü piyasasında kadınların yerinin çok az olduğunu belirtti. Girişimcilik ruhunun daha aktif bir şekilde hayata geçirilmesi gerektiğini ifade eden Özdemir, bu eğitim programıyla kadınların ekonomik hayata katılımını artırmayı hedeflediklerini söyledi. Özdemir, “Bu programla birlikte, kadın girişimcilerin projelerini hayata geçirebilmesi için gerekli bilgi ve becerileri kazanmalarını sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.

Salih Özdemir, YÜTSO’nun DAKA ile yaptığı işbirliğiyle düzenlenen bu eğitim programının, kadın girişimciliğini ve istihdamını artırmaya yönelik önemli bir adım olduğunu vurguladı. Eğitimin sonunda elde edilecek sonuçların, bölgede kadınların ekonomik güçlenmesine önemli katkılar sağlayacağına inandığını belirten Özdemir, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı’na da desteklerinden dolayı teşekkür etti. Eğitimin başarılı geçmesini dileyen Özdemir, katılımcıların bu süreçten maksimum fayda sağlayacaklarını ümit ettiklerini ifade etti.

Kaynak: yuksekovahaber