Yüksekova Tapu ve Kadastro İlçe Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, toplamda 3000 tapunun basıldığı belirtildi. Ancak, 200'e yakın tapu projesinin henüz kabul edilmediği ifade edildi. Son iki haftalık süre zarfında yaklaşık 30 hak sahibine tapuları teslim edildi.

Açıklamada ayrıca, Hakkari Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü tarafından 70 adet daha tapu listesinin gönderileceği ve bu tapuların aşamalı olarak hak sahiplerine teslim edileceği vurgulandı. Borçlarını tamamlayan ve gerekli belgeleri teslim eden hak sahiplerinin tapu yazıları hızlıca düzenlenerek kendilerine iletiliyor. Tapularını alan vatandaşların, konutlarını satmış olmaları durumunda randevu alarak tapu devri işlemlerini hızlıca gerçekleştirebilecekleri de belirtildi.

Hakkari'de Evrakta Sahtecilik Suçlaması: 5 Şüpheli Tutuklandı, 10 Kişi Serbest Hakkari'de Evrakta Sahtecilik Suçlaması: 5 Şüpheli Tutuklandı, 10 Kişi Serbest

Tapusunu alan hak sahiplerinden Nadide Demir, "Beş yıl aradan sonra tapularımızı almaya başladık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Tapuların geç verilmesi bizim için bir mağduriyet oluşturdu, ancak nihayet tapularımıza kavuştuk. Çok mutluyuz" diyerek duygularını paylaştı. Demir, tapuların teslim edilmesinin ardından insanların büyük bir rahatlık yaşadığını ve bundan sonra kimsenin mağdur olmayacağını ifade etti.

Kaynak: yuksekovahaber