Hakkari Haber

Yüksekova'da Yeni Taziye Evi Açılışı Gerçekleştirildi

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, Esentepe TOKİ (Pizok Toki) küme evlerinde 2., 3. ve 4. bölgeyi kapsayan yeni bir taziye evinin açılışı yapıldı.

Abone Ol

Açılış törenine Yüksekova Kaymakamı Mustafa Akın, Yüksekova Belediyesi Eş Başkanları Şoreş Diri ve Şadiye Kırmızıgül, eski Milletvekili ve kanaat önderi Av. Esat Canan, Esendere Belde Belediye Başkanı Dırbaz Büyüksu, İlçe Müftüsü Mahmut Sevük, mahalle muhtarları, site yönetimi ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışta konuşan 2. Bölge Yönetim Kurulu Başkanı İzzettin Metin, “Taziye evimiz 400 kişilik kapasiteye sahiptir. Bayanlar ve erkekler için ayrı bölümlerimiz mevcut. Tam teşekküllü taziye evimizin ilçemize hayırlı olmasını diliyorum. Kültürümüzün bir parçası olan taziye evlerinin çoğalmasını dilerim. Açılışa katılan herkese çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Yeni taziye evinin, Yüksekova halkının ihtiyaçlarına cevap vereceği ve sosyal dayanışmayı artıracağı vurgulandı. Açılış, katılımcılara duygusal anlar yaşatırken, taziye kültürünün yaşatılması adına önemli bir adım olarak değerlendirildi.