Hakkari'de Üs Bölgesine Giden VEDAŞ Aracı Şarampole Yuvarlandı Hakkari'de Üs Bölgesine Giden VEDAŞ Aracı Şarampole Yuvarlandı

Tünel, Yüksekova’yı Van-Hakkari devlet yoluna bağlayan önemli bir ulaşım projesi olarak dikkat çekiyor.

İlçe merkezine yaklaşık 34 kilometre mesafede yer alan tünel, toplamda 16,3 kilometre uzunluğundaki güzergah üzerinde yer alan üç viyadük ve diğer sanat yapıları ile birlikte inşa ediliyor. Yıllardır "ölüm yolu" olarak anılan Yüksekova-Van-Hakkari üçgenindeki Yeniköprü yolu, bu proje ile sürücülere büyük bir kolaylık sağlayacak.

130534

Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Özdemir ve Hakkari Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Yiğit, tünelde incelemelerde bulunarak çalışmaların bitme aşamasına geldiğini ifade ettiler. Özdemir, tünel inşaatının büyük bir emek ve özveri ile gerçekleştirildiğini belirterek, “Gördüğünüz gibi tünellerimizde hummalı bir çalışma var. İnşallah kısa zamanda tamamlanacak ve bu yolu kullanmaya başlayacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz,” dedi.

Ayrıca, projede emeği geçen Hakkari Valisi Ali Çelik ve Karayolları Bölge Müdürü Demirhan Erol’a özel teşekkürlerini ileten Özdemir, “Muazzam bir işçilik ve proje ile karşı karşıyayız. Çileli yollarımızın yerini daha güvenli bir güzergah alacak. Hem zamandan hem de yakıttan tasarruf sağlayacağız. Bu mükemmel projeye bölgemiz adına hayırlı olsun,” diye ekledi.