Colemêrg’in Gever (Yüksekova) ilçesinde bağlı birçok köy, yayla, kırsal alan ve merada sabah saatlerinde askeri operasyon başlatıldı. Operasyonun Gever’in Pinyanişî bölgesine bağlı Sorê, Zêvkan, Xirvate, Wan’ın Elbak (Başkale) ve Gever sınırları arasında bulunan Xaşkan, Dirişkê, Lêsek ve Derav, yine Gever’in Gelîyê Dirîyan bölgesinde bulunan Soryan, Basan, Bilind Basan, Dêlezi, köyleri ve kırsal alanlarda olduğu belirtildi. Operasyon bölgelerine sabahın erken saatlerinde Colemêrg merkez ve çevre ilçelerden zırhlı araç ve helikopterlerle binlerce asker sevk edildi.  
 
12 YAYLA VE MERA ASKER ABLUKASINDA
 
Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre Meydan Belek, Gelîyê Zeynebê ve Gelîyê Dolan yaylalarına giden yolların askerler tarafından kapatıldığı, koyun sağmaya giden Berivanların GBT sorgulaması ardından yaylaya geçişlerine izin verildi. Wan’ın Elbak ilçesine bağlı Lêsek köyünün Sîyane yaylası ve Gelîyê Masîro alanları, Gever’in Soryan köyüne bağlı Navşîyan, Çiyayê Morê, Sorê köyünün Şîşol, Davana Sorê yaylası Geliyê Pinyanişî alanına bağlı Kirmik, Şermerzan ve Kanîdirêj yaylarının ise askerler tarafından ablukaya alındığı ve yoğun askeri sevkiyatın yapıldığı belirtildi.  
 
TİLORAN’DAKİ OPERASYON 13’ÜNCÜ GÜNÜNDE
 
Gever’e bağlı Tilorana Jêr ve Tilorana Jor köylerinin bulunduğu Sipêrêz Dağı bölgesi, Horê, Berê Sor ve Conî yaylarına 11 Haziran’da başlatılan askeri operasyon 13 gündür aralıksız devam ediyor.

Hakkari'de Boş Arazide Çıkan Yangın, TOMA ile Kontrol Altına Alındı Hakkari'de Boş Arazide Çıkan Yangın, TOMA ile Kontrol Altına Alındı

Sipêrêz ve Omerê dağlarının bulunduğu alanlarda gece saatlerinde Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) hareketliliği yaşanıyor.