Hakkari Haber

Yüksekova'nın Yeni 75 Yataklı Hastanesi Hizmete Girmeye Hazırlanıyor

Yüksekova ilçesi, uzun bir bekleyişin ardından yeni bir sağlık hizmetiyle buluşmaya hazırlanıyor.

Abone Ol

10 yıl önce temeli atılan ve bu süreçte altı farklı firma tarafından devralınan 75 yataklı Yüksekova Devlet Hastanesi’nin inşaatı tamamlanma aşamasına geldi. İpekyolu Caddesi üzerindeki Karayolları Yüksekova Şantiyesi'nin arkasında konumlanan hastane binasının bu yıl içinde hizmete açılması planlanıyor.

Personel Atamaları Tamamlandı

Yüksekova İlçe Sağlık Müdürü Uzman Doktor Rüveydanur Elçi, hastanenin son durumu hakkında bilgi verdi. Elçi, “Yapımı devam eden 75 yataklı hastane için personel atamaları yapılmış durumda ve personelimiz şu anda Yüksekova Devlet Hastanesi’nde çalışmakta. İnşaatın %95 oranında tamamlandığı söyleniyor ve teslim edilmesini bekliyoruz. Bu hastanenin açılmasıyla hem Derecik’ten gelen hastalar hem de Şemdinli ve çevre köylerden gelen hastalar daha rahat sıra alabilecekler. Bu durum mevcut hastanedeki yükü de hafifletecek. İlçemiz adına şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

İnşaatta Son Aşamalar

Hastane inşaatının saha uygulama kontrol mühendisi Berken Geyik, inşaatın ilerleyişi hakkında ayrıntılı bilgiler verdi. Geyik, “Şu anda test aşamasındayız. Odalarımızı hazırladık, ameliyathaneleri tamamladık. Ağustos sonunda kabul işlemlerini yapmayı hedefliyoruz ve Eylül-Ekim aylarında hastaneyi teslim etmeyi düşünüyoruz. Kabul işlemleri ilk olarak TOKİ'ye, ardından Sağlık Bakanlığı'na gerçekleştirilecek. Şu anda inşaatın %91-92 dilimindeyiz ve ilgili yazışmaları idareye teslim etmiş durumdayız. Onlar da teslim almak için hazırlık yapıyorlar” dedi.

Hizmetin Kalitesi ve Erişimi Artacak

Bu yıl içinde açılması planlanan 75 yataklı Yüksekova Devlet Hastanesi, ilçe ve çevre köylerdeki sağlık hizmetlerinin kalitesini ve erişimini önemli ölçüde artıracak. Yeni hastane, bölge halkının sağlık hizmetlerine ulaşımını kolaylaştıracak ve mevcut sağlık kurumlarındaki yoğunluğu hafifletecek. İlçede sağlık hizmetlerinin daha etkin bir şekilde sunulmasıyla, bölge halkının sağlık sorunlarına daha hızlı ve etkili çözümler bulunması bekleniyor.