Hakkari Haber

Zincir Marketler Hakkari Esnafını Tehdit Ediyor: Başkan Tekin Uyarıyor

Hakkari Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Muharrem Tekin, zincir marketlerin yerel esnaf üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekerek, vatandaşları bu tür marketlerden uzak durmaya ve yerel esnafa destek olmaya davet etti.

Abone Ol

Tekin, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, zincir marketlerin mahalle bakkallarını yok olma noktasına getirdiğini ifade etti.

Bir vatandaşın zincir markette ürün fiyatları arasındaki farklılıkları gündeme getirmesiyle, Tekin, yerel esnafın büyük zincir marketlerle rekabet edemediğine vurgu yaptı. “Mahalle bakkalları sahneden çekilmek zorunda kaldı” diyen Tekin, düşük satın alma gücüne sahip olan vatandaşların zincir marketlere yöneldiğini belirtti. Küçük sermaye ve emekle çalışan yerel esnafın, büyük sermaye karşısında zor durumda kaldığını kaydetti.

Tekin, zincir marketlerin kent ekonomisine ve sosyal hayatına katkı sağlamadığını savunarak, “Kentimize hiçbir faydası olmayan, etiket oyunlarıyla, gramaj oyunlarıyla, tarihi geçmiş ürünlerle cebinize göz dikmiş bu üç harfli zincir marketlere inanmayın” ifadelerini kullandı.

Son olarak, kent ekonomisinin temel direği olarak tanımladığı yerel esnafı korumanın herkesin görevi olduğunu vurgulayan Tekin, “Bu kapitalist düzene karşı emeğe dayalı çalışan yerel esnafımızı korumak hepimizin sorumluluğudur” dedi.

Hakkari’de yerel esnafın desteklenmesi çağrısına duyarlılık gösteren vatandaşların, alışveriş tercihlerinde yerel esnafa yönelmeleri bekleniyor.