'Zordayız Geçinemiyoruz' başlığı altında Türk-İş'in aldığı eylem kararlarının devamı olarak bugün de işyerleri önünde oturma eylemleri ile basın açıklamaları yapıldı. Ağırlıklı olarak kamu işyerlerinde yapılan eyleme, özel sektörde örgütlü Tüm Taşıma İşçileri Sendikası (TÜMTİS) da yoğun katılım gösterdi.

Eylemlerde, temel olarak hayat pahalılığı, emeklilerin durumu, vergi ve taşeron sisteminde yaşanan sıkıntılar dile getirildi.

İşçiler eylem kapsamında işe 1 saat geç başladı.

TCDD Sincan Bakım Şefliği'nde düzenlenen eyleme katılan Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, "Eylemlerin sebebi ne? Hayat pahalılığı. Sebep ne? Vergideki sıkıntılarımız. Sebep ne? Emeklinin ve taşeronun içinde bulunduğu sıkıntı. Bunu ülkeyi yönetenlere bugüne kadar müzakere yoluyla anlatmaya gayret ettik. Maalesef bugüne kadar müspet bir cevap alamadık" dedi.

Diyanet’in Lüks Araçlarıyla İlgili Tepki: "O Araçların Sırat Köprüsü'nden Geçmesi Gerek!" Diyanet’in Lüks Araçlarıyla İlgili Tepki: "O Araçların Sırat Köprüsü'nden Geçmesi Gerek!"

TÜMTİS GENİŞ KATILIM SAĞLADI

TÜMTİS'in tüm şubeleri alınan eylem kararına kitlesel olarak katılım sağladı. İstanbul başta olmak üzere, Gebze, Ankara, Adana, İzmir, Bursa, Gaziantep, Mersin ve Samsun’da TÜMTİS tarafından kitlesel basın açıklamaları yapıldı.

Sendika, İstanbul’da örgütlü olduğu UPS Kargo, Aras Kargo ve Ambar işyerlerinde eylemdeydi.

İstanbul ambarlar sitesinde yapılan açıklamaya katılan TÜMTİS Genel Başkanı Kenan Öztürk, vergi adaletsizliği, emeklilik hakkının geriye götürülmesi, düşük ücret uygulamaları, kayıtdışı çalışma gibi güncel sorunlara değinerek, talepleri dile getirdi. Öztürk, hakların elde edilmesinin yolunun mücadeleden geçtiğini anlattı.

Kaynak: artıGerçek