Almanya'da Osram şirketinde çalışan bir şahıs, 4 yıl çalıştığı yerde 67 kilo altın çaldı.edyasında yer alan haberlere göre, Regensburg kentindeki Osram şirketi şubesi çalışanı, 2012-2016 yılları arasında şirketten 2,3 milyon Euro değerinde 67 kilo altın çaldı. Şirket 2018 yılında hırsızlık hakkında şikayette bulundu.

Ev baskınları: DEM Parti yönetici ve gençlik meclisi üyelerinin de olduğu 14 kişi gözaltında Ev baskınları: DEM Parti yönetici ve gençlik meclisi üyelerinin de olduğu 14 kişi gözaltında

Rus asıllı 41 yaşındaki zanlı altın çaldıktan sonra Rusya'ya kaçtı. Ülkesinde tutuklanan zanlı, dava nedeniyle Mart 2021'de Almanya'ya iade edildi.

Altını çalan kişinin çaldıklarını uyuşturucu madde almak için kullandığı ve 1 kg altını 1 kg marijuana esrarla takas ettiği belirlendi.

Alman savcılığı, zanlının soruşturma sırasında suçunu kabul ettiğini bildirdi.

Ancak savcılık, 41 yaşındaki zanlının altını nasıl çaldığını açıklamadı. Zanlının altınları çalarken vücudunda gizlediği sanılıyor. Zanlı, iddianamede 222 hırsızlık vakası ile suçlanıyor.

Osram sözcüsü de altınların LED çiplerinin üretiminde işlendiğini ve bu çiplerin daha çok otomotiv endüstrisi için kullanıldığını aktardı.