Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi son 16 turunda Belçika'nın Union Saint-Gilloise takımına konuk oluyor.

Union Saint-Gilloise maça Moris, Sykes, Burgess, Machida, Montes, Vanhoutte, Sadiki, Teklab, Amoura, Puertas ve Nilsson'la başladı.

Fenerbahçe ise Livakovic, Osayi-Samuel, Çağlar Söyüncü, Djiku, Oosterwolde, İsmail Yüksek, Fred, Cengiz Ünder, Szymanski, Tadic ve Batshuayi ilk 11'iyle sahaya çıktı.

Fenerbahçe, 20. dakikada Batshuayi'nin golüyle öne geçti. Serbest vuruşu kullanan Cengiz Ünder'in ceza sahasına ortasında, Çağlar Söyüncü topu kafayla Batshuayi'ye indirdi. Kale sahasının sağ tarafında topla buluşan boş durumdaki Batshuayi ağları havalandırdı: 0-1

DUVAR

Amedspor, Menemenspor ile karşı karşıya gelecek Amedspor, Menemenspor ile karşı karşıya gelecek

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi Son 16 Turunda Union Saint-Gilloise ile Karşılaşacak

Maç Detayları

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi son 16 turu ilk maçında Belçika'nın Union Saint-Gilloise takımı ile deplasmanda karşılaşacak. Maç, RSC Anderlecht Stadı'nda (Lotto Park) oynanacak ve TSİ 23.00'de başlayacak. Portekizli hakem Joao Pinheiro'nin yöneteceği maçın rövanşı ise 14 Mart Perşembe günü İstanbul'da oynanacak.

Sakatlık Durumları

Fenerbahçe'de sakatlıkları süren İrfan Can Kahveci ile Joshua King, Union Saint-Gilloise karşısında forma giyemeyecek. Mert Müldür, Serdar Aziz ve Serdar Dursun da, Fenerbahçe'nin UEFA kadrosunda yer almıyor.

Belçika ekibinde ise sakatlığı geçen Loic Lapoussin, takımla birlikte çalışmalara başladı. Kevin Mac Allister’ın ise Fenerbahçe maçında forma giymesinin zor olduğu bildiriliyor. Lazare Amani’nin durumu ise belirsizliğini koruyor. Kevin Rodriguez ve Fedde Leysen’in ise bu akşam forma giymesi beklenmiyor.

Oyuncu Bilgileri

Union Saint-Gilloise’nın bu sezon en dikkat çeken oyuncuları, 36 maçta 22 gol ve 6 asist ile oynayan Cezayirli santrfor Mohamed Amoura ve 41 maçta 8 gol ve 19 asist ile oynayan İspanyol orta saha oyuncusu Cameron Puertas.

Geçmiş Performanslar

Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi'nde H Grubu'nu 12 puanla zirvede tamamlayarak doğrudan son 16 turuna kalmıştı. Union Saint-Gilloise ise UEFA Avrupa Ligi'nde Lugano'yu eledikten sonra gruplara kalmış; E Grubu'nu 3. bitirmiş, Konferans Ligi'nde play-off turunda Almanya temsilcisi Eintracht Frankfurt'u elemişti.

Olası 11'ler

Union Saint-Gilloise: Moris - Sykes, Burgess, Machida, Castro Montes - Rasmussen, Vanhoutte, Puertas, Teklab, Nilsson - Amoura

CANLI MAÇ İZLE

Fenerbahçe: Livakovic - Osayi Samuel, Djiku, Çağlar, Ferdi - İsmail, Mert Hakan - Cengiz, Szymanski, Tadic - Dzeko.