Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'özel' görüşmesi yapılacak Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'özel' görüşmesi yapılacak

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), 2019 yılında aldığı "küçülme" kararı sonrası 2022 Olağan Genel Kongresi'nde yeni bir karar alarak, birçok kentte bir kez daha örgütlendi. DBP, karar sonrası Riha, Şirnex, Êlih, Sêrt, Semsûr, Çewlîg, Dêrsim, Mûş, Agîri, İdîr, Erzirom ve Colemêrg kentlerinde yeniden örgütlendi. DBP, 12 Kasım'da ise Ankara'da 7'inci Olağanüstü Kongre'sini gerçekleştirecek.

KONGRE ÖNCESİ KONFERANS

DBP, kongre öncesi Amed'te 5 Kasım'da genel bir konferans düzenleyecek. Kurdistan ve Türkiye kentlerinden binlerce kişinin konferansa katılması için çalışmalar başladı. Konferans, "Bi civaka rexistinkirî ber bi jiyana azad/Örgütlü toplumla özgür yaşama" şiarıyla gerçekleştirilecek. Söz konusu şiarın kongre şiarıyla aynı olması bekleniyor.

YOL HARİTASI BELİRLENECEK

Amed'te yapılacak konferansta partinin yeni dönem yol haritası açıklanacak. Yol haritasının ana gündeminin PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki mutlak tecrit olacağı öğrenildi.

EŞ GENEL BAŞKAN ADAYLARI AÇIKLANACAK

Konferansta ayrıca partinin yeni Eş Genel Başkan adayları ve yeni yönetimin kadrosunun da açıklanacağı öğrenildi. Eş genel başkanların değişeceği ve yeni yönetimde de önemli değişikliklerin olacağı kaydedildi.

Konferans sonrası Ankara'da yapılacak olan kongreye ise sadece delegelerin katılacağı bilgisi edinildi.