PKK’ye yönelik askeri operasyonların yapıldığı bölgede çıkan yangına müdahale edilemiyor. Bölgeden yer yer duman yükseldiği gözleniyor.

Van'da korkutan deprem Van'da korkutan deprem

Artı Gerçek’ten Remzi Budancir’in haberine göre bölgeye yakın köylerde yaşayan halk, yangının askeri operasyon sorasında çıktığını söyledi.

Bombardıman yapılan alanlardan dumanların yükseldiği görülüyor. Operasyon bölgesine girişlere izin verilmediği için yangın söndürme çalışması da yapılamıyor.

İHD Dersim Şube Başkanı Gürbüz Solmaz, yangının önceki yıllarda olduğu gibi gür olmadığını, belirli aralıklarla sürdüğünü belirtti.

Kısıtlılık kararı olduğu için bölgeye gidemediklerini, o bölgeye yakın olan köylerden bilgi aldıklarını aktaran Solmaz, “Yurttaşlar bize bilgi aktarıyor. Malum İlkbahardayız. Bölgede yer yer hala kar var ve kuru otlar fazla yok. O açıdan yangın önceki yıllarda olduğu gibi fazla gelişmedi. Yangın kendi kendine sönme durumuna gelse de bölgeden hala dumanlar yükseliyor. Büyük ihtimal yanan kuru kütüklerin rüzgarın etkisi ile tekrar yanmasından dolayı dumanlar yükseliyor” dedi.