Anne ve çocukları adalet nöbetinde: Mücadelemiz devam edecek Anne ve çocukları adalet nöbetinde: Mücadelemiz devam edecek

HEDEP, dün Şirinevler'de yapılan eylemde gözaltına alınan Gençlik Meclisi Eş Sözcüsü ve MYK üyesi Edanur İbrahimoğlu'nun işkenceye uğradığını duyurdu. İbrahimoğlu'nun fotoğrafını da paylaşan HEDEP, "İnsanlık suçu olan işkencelerin hesabını er ya da geç vereceksiniz" dedi.

HEDEP, İstanbul Şirinevler Meydanı’nda cenazelere yönelik saldırılara tepki göstermek amacıyla basın açıklaması yapmak istedi. Bu sırada 46 kişi darp edilerek gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar Fatih'te bulunan Vatan Güvenlik Şubesi'ne götürüldü. Emniyette ifadeleri alınan siyasi parti temsilcileri, kurum eş başkanları ve yurttaşlar 5 ayrı grup halinde farklı hastanelere sevk edilerek, sağlık kontrolünden geçtikten sonra serbest bırakıldı.

Bu sırada gözaltına alınan HEDEP Gençlik Meclisi Eş Sözcüsü ve MYK üyesi Edanur İbrahimoğlu'nun da gözaltında işkenceye uğradığı açıklandı. HEDEP'in sosyal medya hesabından İbrahimoğlu'nun gözü şiş ve mor fotoğrafı paylaşılarak şöyle denildi:

"Gençlik Meclisi Sözcümüz ve MYK üyemiz Edanur İbrahimoğlu, dün yapılan bir basın açıklaması sırasında işkenceye uğrayarak gözaltına alındı. Arkadaşımız aynı zamanda gözaltında saldırıya uğradı. İşkenceleriniz bizi yıldıramaz. Bu saldırılarınız partimizden ve Gençlik Meclisimizden korktuğunuzun kanıtıdır. İnsanlık suçu olan işkencelerin hesabını er ya da geç vereceksiniz."