Gana’nın kuzeyindeki Gambaga’da yaşayan Süleyman Abdul Samad, 22 yaşındayken olağanüstü bir şekilde büyümeye başladı.

O dönem başkent Akra’da bir hastaneye giden gence jigantizm teşhisi kondu ve giderek bir deve dönüşmeye başladı.

Awuche” lakabıyla tanınıyor

En çok merak edilen soru.. Evliler mi daha mutlu bekarlar mı? En çok merak edilen soru.. Evliler mi daha mutlu bekarlar mı?

Genç adam, “Bir sabah uyandığımda dilim ağzımın içinde nefes alamayacak kadar uzadığını fark ettim” dedi. İlaç almak için mahalli bir eczaneye gittikten sadece günler sonra vücudunun öteki bölümlerinin büyümeye başladığını fark etti.

Yaşadığı çevrede “Hadi Gidelim” anlamına gelen “Awuche” lakabıyla tanınan genç, kontrol için her ay bir ölçüm merkezine gittiğini ve üç ayda bir boyunun ölçüsünün değiştiğini söyledi.

Awuche’nin boyunun yavaş yavaş uzaması beraberinde başka zorluklar da getirdiği için tıbbi yardım istedi. Omurgasında, Marfan sendromu olarak bilinen genetik bozukluk nedeniyle kemerli bir şekil aldı.

Boyu 3 metreye doğru ilerliyor

Bu hastalığın bir sonucu olarak vücudun uzuvları anormal bir şekilde uzuyor. Doktorlar beyninin büyümesini durdurmak için ameliyat olması gerektiğini söylüyor. Ancak Gana Genel Sağlık Sigortası bu tür hastalıkları kapsamıyor, yalnızca öncelikli tedaviyi sağlıyor.

Oysa Awuche, her hastane ziyareti için yaklaşık 50 dolar ödemek zorunda kaldığını belirtiyor.

Şu an 29 yaşında olan Awuche’nin boyu ise 2 metre 89 santimetreyi buluyor.

Dünyanın resmi en uzunu Mardinli Sultan

Awuche’nin hastalığı onu dünyanın en uzun adamı yapıyor. Ancak unvanı alabilmesi için Guinness Rekorlar Kitabı tarafından boyunun ölçülmesi gerekecek.

Şu an Mardin'de yaşayan Sultan Kösen, Guinnes Rekorlar Kitabı'na göre yeryüzünün yaşayan en uzun insanı.

39 yaşındaki Kösen'in boyu 2 metre 51 santimetre. Aynı zamanda 27,5 santimetrelik el ve 36,4 santimetrelik ayaklarla (60 numara) dünyanın en büyük el ve ayaklarına da sahip.