Newroz’un Nashville’de resmi tatil olması kararını, Nashville Belediye Başkanı John Cooper duyurdu.

Konuya dair Rûdaw’a açıklamalarda bulunan Cooper, “Bu karar, Nashville’deki Kürt toplumunun önemini ifade ediyor. En büyük Kürt diasporasına ev sahipliği yapan Nashville’le gurur duyuyoruz. Bu güzel gün, ilkbaharın gelişini hatırlatıyor” ifadelerini kullandı.

Nashville Belediyesinin alınan Newroz kararı için düzenlediği törene, çok sayıda Kürt ve Amerikalının yanı sıra Kürdistan Bölgesi’nden temsilciler de katıldı.

Van'da 15 Mayıs Kürt Dil Bayramı programı açıklandı Van'da 15 Mayıs Kürt Dil Bayramı programı açıklandı

Nashville’de başka uluslardan da binlerce kişinin olduğuna dikkat çeken Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ABD Temsilcisi Hikmet Bamernî, “46 yıldır burada yaşayan bir Kürt olarak bu karardan gurur duyuyorum. Kürtler olarak çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Bu karardan sonra, Newroz da Nashville’deki diğer resmi bayramlar gibi tatil olacak ve dileyen Kürtler izinli sayılıp işlerine gitmeyebilecek.

Nashville, ABD'nin Tennessee eyaletinin başkenti olduğundan ve karar Tennessee eyaleti geneli için alındığından Newroz, Tennessee eyaleti genelinde resmi tatil olacak.

Kararı önemli bir karar olarak niteleyen Nashville Belediye Başkan Yardımcısı Jim Shulman, “Belediye Başkanı, bugünü resmi tatil ilan edecek. Bunun büyük bir karar olduğu görüşündeyim. Nashville’de çok sayıda Kürt’ün yanı sıra başka uluslardan da birçok kişi var. Çok sayıda halk ve çok sayıda resmi tatil olduğunu bilmemiz gerekiyor. Kürtler de bu halklardan biri. Belediye Başkanı onları tanıttığı için sevinçliyiz” şeklinde konuştu.

“Küçük Kürdistan” diye adlandırılan Nashville’e 1976’da gelmeye başlayan Kürtlerin kentteki sayısı, günümüzde 20 bini geçmiş durumda.