Dün kente gelen Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin yanına giden Pınar Avcil SMA Tip-1 hastası Ali Adar için başlattıkları kampanyaya ilişkin konuşmak istedi. İnce’nin umursamaz tavrı ve söylemine tepki gösteren Avcil basının karşısına geçerek açıklama yaptı.

“Hakkari’de herkesten 1 TL destek istiyoruz”

SMA hastası Ali Adar’ın gönüllü ablası olduğunu söyleyen Pınar Avcil.” Ali için bir yıldır kampanyalar başlattık. Ali Adar’a umut ol diye bir instagram hesabımız da var. Muharrem beye SMA’lı bebekler için ne yapacaksınız dedim. Fakat ‘Evet’ dedi arkasını dönüp gitti. Beni yanına alıp konuşabilirdi. Kampanyaya destek verebilirdi. Herkes amacımızı biliyor zaten. Bu bebekler için yardım topluyoruz. Bu bebekler parasızlık yüzünden ölüyor. 13 aydır devam eden Ali bebeğin kampanyası şuan %4’te. Herkes bir TL verse bu kampanyalar biter. Ve bu bebekler toprak olmaz. Bizim tek amacımız bebekleri yaşatmak. Hakkari’den de kişi başı 1 TL destek istiyorum. Gönüllüsü olduğum Ali bebek 29 aylık. Kampanyası ise 13 aydır devam ediyor. Hızlı bir şekilde kilo kaybı yaşıyor. Hakkari’de bir çok kişiye destek için gittim. Ne yazık ki bize destek olmadılar. Yani bir bebeğin toprak olmasını ben istemiyorum” dedi.

“Biz bu Türkiye’de bir bebeği yaşatamıyorsak vallahi hepimize yazıklar olsun”

Ali bebeğin sesini duyuramadığımız için kampanyası ilerlemedi diyen Avcil,” Yazıktır günahtır. Zaten 6 aylık valilik izni aldık. 13 aydır kampanası devam ediyor. Dolar yükseldikçe ilaçlara ulaşmak zorlanıyor. Ama herkes bir TL verse bebeklerin derdini dinlese kampanyamız ilerleyebilirdi. Buradan tekrar söylüyorum. Ali adar instagram hesabı üzerinden takip edip destek versinler. Lütfen herkes duyarlı olsun. Bu bizim başımıza da gelebilirdi. Ali Adar benim akrabam ve ailemden biri değil. Van’da yaşaran bir kardeşimiz. Ama ben onun gönüllü ablasıyım. Benim çocuğumun yaşında. Empati kuruyorum. O yüzden destek istiyorum. Biz bu Türkiye’de bir bebeği yaşatamıyorsak vallahi hepimize yazıklar olsun” diye konuştu.

Çocuk Hastalıklarında Doğal Tedavi Yöntemleri Çocuk Hastalıklarında Doğal Tedavi Yöntemleri