1 Mayıs İşçi Bayramı'nda işçiler, meydanlara çıktı. Türkiye'nin dört bir yanındaki işçilerin talepleri ortaktı: İnsanca çalışma şartları ve geçinebilmelerine yetecek ücretler ve sendika hakkı...

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederesyonu (TÜRK-İŞ), 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü ilk kez emekçilerin yoğun olduğu Bursa'da kutladı.

Sabah saatlerinden itibaren İstanbul, Ankara, İzmir, Manisa, Balıkesir, Çanakkale, Yalova, Sakarya, Eskişehir, Bilecik ve Kütahya'dan kente gelen işçiler, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'nda buluştu. İşçilerin verdiği mesaj, "Ekonomik krizin nedeni biz değiliz" oldu.

Konfederasyona bağlı 35 genel başkan alandaydı. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de programa katılanlar arasındaydı.

Samsun'da, Atatürk Anıtı'nda çelenk sunma töreninin ardından saat 12.30'da sendikalar, odalar, siyasi partiler, STK'lar, işçiler Cumhuriyet Caddesi'nde toplandı. Polis kontrolünden tek tek geçen kalabalık ellerinde flama ve afişlerle yürüyerek Cumhuriyet Meydanı'na gitti.

Halayların çekildiği kutlamalar sırasında zaman zaman da sloganlar atılarak hak, hukuk, adalet vurgusu yapılarak, “İş, ekmek yoksa barış da yok” denildi. 1 Mayıs kutlamaları meydanda yapılan konuşmaların ardından sona erdi.

Erdoğan'dan 2 bakanlıkta görevden alma ve atama kararları Erdoğan'dan 2 bakanlıkta görevden alma ve atama kararları

Erzurum’da Yakutiye kent meydanında 13 sendika başkanı ve üyeleri, 1 Mayıs'ı kutladı.

Türk İş Erzurum İl Temsilcisi ve Demir Yol İş Sendikası Şube Başkanı Yusuf Gökcan, emekçilere günün şartlarına uygun seviyede eşit ve adil ücret uygulanmasını; vergide adaletin sağlanmasını; özgürce örgütlenmeye imkan verilmesini; tüm haklarının korunup geliştirilmesini istedi.

Hak-İş ise 1 Mayıs'ı Havuzbaşı'ndaki kent meydanında kutladı. Programa sadece 25 kişi katıldı. Basın açıklaması ve toplu fotoğraf çekimi sonrası program sona erdi.

DUVAR

Bursa 1 Mayis 2 Csfc.jpg